avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducerea unui autovehicul radiat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducerea unui autovehicul radiat

Buna Seara... Va rog Frumos daca ma puteti ajuta si pe mine cu o problema... Am o masina KIA inscrisa pe Germania cu numere definitive pe care am luato din Pitesti printr-un schimb ( eu am dat un Ford + 400 euro si persoana cealalta mi-a dat KIA "KIA nefiind pe numele lui" Persoana de la care am luat KIA nu este proprietarul din acte al masinii.. Proprietarul din acte al masinii este un roman care locuieste in Germania...Cand am facut actele pe masina persoana care mi-a dat masina s-a dat drept proprietarul din acte si mi-a zis ca masina este in regula..... Pe data de 17-09-2015 am fost oprit de politie pentru viteza de 80 km/h in localitate limitare fiind la 50km/h,, mi-a dat amenda + 3 puncte penalizare, dupa asta mi-a luat briful mic sa controleze masina daca este in regula sau nu in Germania... cand a dat la dispecerat sa controleze, cei de acolo au spus ca masina e radiata din 20-07-2015 si placutele cu numarul de inmatriculare sunt date "furate" ((( EU CAND AM CUMPARAT MASINA DE LA PERSOANA RESPECTIVA MI-A ZIS CA MASINA ESTE IN REGULA, NU MI-A ZIS CA MASINA ESTE RADIATA))) dupa asta am mers cu politaiul la sectie mi-a facut proces verbal, mi-a retinut placutele cu numarul de inmatriculare, mi-a retinut briful mic, mi-a retinut permisul de conducere dandu-mi dovada inlocuitoare pe 15 zile pe care o pot prelungii din 30 in 30 zile pe tot parcursul cercetariilor si mi-a dat si 2 dovezi precum ca mi-a fost retinut briful mic si placutele cu numarul de inmatriculare, dupa a trimis dosarul la procuror spunandu-mi ca imi face dosar penal... VA ROG DACA IMI PUTETI SPUNE CE RISC IN CONTINUARE??? CE PEDEAPSA VOI PRIMI IN ACEST CAZ??? si mai pot cumva sa recuperez briful mic fiindu-mi necesar la inmatricularea masinii pe Romania??? Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Bogdan1992 , utilizator 17:51, 22 Septembrie 2015
Faptele incriminate ca infractiuni de codul rutier sunt urmatoarele:

a. Referitoare la certificatul de inmatriculare

1. Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat

Conform alin (1) al articolului 334,NCP această infracţiune contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice se pedepseste cu inchisoare de la unu la trei ani sau cu amenda.
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2015
ynocentta, utilizator
ok multumesc frumos de raspuns.... ce as putea face in acest caz sa scap de pedeapsa? m-ar putea apara in vreun caz faptul ca persoana de la care am cumparat masina nu mi-a zis ca e radiata? eu practic am vazut toate actele ok (itp, asigurare, briful mare si briful mic, am verificat seria de pe caroserie si placutele cu numarul de inmatriculare si erau ok) nu m-am gandit ca masina ar putea fi radiata din Germania... am zis ca e totul in regula...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdut briful masini vicentiub3st vicentiub3st am pierdut briful originalul mare si mic ce pot face mai am doar copii dupa ala mare si contractul ????#-o (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto masina din germania dan73nik dan73nik As dori sa cumpar o masina din Germania, ca apoi sa o inmatriculez in Romania. Ce stiti despre inmatricurea pe baza de factura ? Influenteaza asupra taxei de ... (vezi toată discuția)
Vreau sa îmi imatriculez masina Ciprian1998 Ciprian1998 Am cumpărat o masina săptămână ăsta și mi se pare ceva dubios...Masina nu are numere de germania, vânzătorul spunând ca e radiata...Și eu sunt ... (vezi toată discuția)