avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imprumut catre persoana juridica, cu garantie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imprumut catre persoana juridica, cu garantie

Buna ziua
Am imprumutat o persoana juridica cu o suma de bani, cu contract de imprumut fara dobanda, dar cu clauza de percepere de penalitati de 1% pe zi de intarziere, daca nu se restituie imprumutul la scadenta, imprumut pentru care firma garanta restituirea sumei cu incasarile de pe 4 facturi cu scadenta de incasare de pana la 4 saptamani de la incheierea contractului. Scadenta a trecut de cca 10 zile, daca nu incasez imprumutul ce solutii am la indemana?
Multumesc.
O zi buna
Cel mai recent răspuns: beegees , utilizator 16:56, 22 Septembrie 2015
Buna ziua,
Daca acel contract are in cuprins clauze care sa-l transforme automat in titlu executor, va adresati unui executor judecatoresc.
Daca este un contract obisnuit de imprumut atunci va adresati instantei pentru a obliga debitorul la plata debitului si a penalitatilor.
Multumesc pentru raspuns.
Contractul este titlu executoriu fara alte formalitati. As fi legat de incasarile de pe aceste facturi, respectiv daca firma nu incaseaza banii de la debitor, sa ma tina legat de aceasta incasare, sau se pot executa orice alte sume incasate de catre firma?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recupereaza o persoana fizica un imprumut de la persoana juridica? beegees beegees Buna ziua In urma cu 2 luni am imprumutat o persoana juridica cu o suma de bani, cu contract de imprumut fara dobanda, dar cu clauza de penalitati daca nu ... (vezi toată discuția)
Împrumut cu contract la notar nellyy nellyy Bună seara.Am împrumutat cu o suma de bani pe o cunoștință, și am întocmit un contract de împrumut la notar în care se obliga sa îi restituie în ... (vezi toată discuția)
Imprumut intre doua persoane fizice 25z 25z urmeaza sa dau un imprumut la o persoana fizica .fiind vorba de o suma destul de mare as vrea cateva sfaturi.suma urmeaza sa fie returnata in urmatoarele 4 ... (vezi toată discuția)