avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Index contor de apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Index contor de apa

Exista ceva reglementari prin care firma care administreaza cheltuielile de bloc lunare sa afiseze in afara de volumul de metrii cubi apa rece consumati si indexul contorului de la ultima citire? Firma care se ocupa de aceste cheltuieli nu afiseaza decat volumul consumat lunar fara o defalcare mai precisa,asta se intampla de mai bine de 4 ani desi am cerut (verbal) sa se evidentieze acest consum.Stiu ca exista posibilitatea sa tin o evidenta personala, dar indiferent de acest aspect cred totusi ca firma ar trebui sa detalieze pt. ce platesc, la fel ca orice furnizor de servicii.Am deschis acest subiect in cazul ca exista reglementari in domeniu sa le stiu a.i. sa pot formula de aceasta data o cerere in scris.Multumesc
Ultima modificare: Marți, 22 Septembrie 2015
petrika77, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 12:22, 23 Septembrie 2015
Buna ziua.
In mod normal, in cadrul fiecarei asociatii de proprietari, fiecare proprietar de apartament ar trebui sa aiba o fisa (format electronic/format tiparit) in care sa fie trecute consumurile, numarul de persoane din respectivul apartament, sumele de incasat, sumele incasate si, eventualele diferente.
Furnizorii emit facturile pentru intreaga asociatie, nu individual, pentru fiecare apartament. Facturi individuale se emit doar in cazul unui contract de furnizare incheiat de dumneavoastra cu respectivul furnizor (contracte pentru furnizarea gazului, curentului electric, servicii catv, etc)
Problema aceasta o discutati cu presedintele de asociatie.
Ultima modificare: Marți, 22 Septembrie 2015
hincuvictor, utilizator
Nu, nu exista reglementari in aceasta privinta, referitor la afisarea indecsilor de apa.
E suficient ca pe lista va afiseaza consumul, a carui evidenta o puteti tine si personal, si valoarea acestui consum.

In cazul in care acest consum nu corespunde evidentelor dv., va puteti adresa cu intrebari intru lamurirea situatiei catre administrator.
Fireste, un administrator care se vrea profesionist va avea si baza de calcul, adica evolutia indecsilor. Prin diferenta aritmetica dintre indexul nou si indexul vechi rezulta consumul.

Reamintesc ca sunt platforme de administrare pe internet care dau posibilitatea locatarilor sa vada si evolutia indecsilor, nu doar consumurile din lista finala de plata a intretinerii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întretinere bloc IancuMario IancuMario Bună seara, De recent am preluat situația apartamentului soției mele care era deținut de bunica ei care a decedat. Începând cu luna Martie 2016 indexul ... (vezi toată discuția)
Consum apa nedeclarat laurab82 laurab82 daca intr-un bloc toti proprietarii au centrale termice dar nu toti aduc consumul de apa cand se fac declaratiile de consum in perioada de citire a ... (vezi toată discuția)
Repartizarea facturii de apa balanmarinela balanmarinela Buna seara. Sunt administrator de asociatie din februarie 2012., asociatiei alcatuita din 459 apt. La fiecare scara de bloc(cate 20 apt) a fost montat ... (vezi toată discuția)