Buna asi dori sa plec in italia cu fetita sunt despartita de sot dar nu legal doar asa,asi vrea sa stiu daca am vreo sansa....nu am imputernicire nimik la mana...multumesc
Buna ziua,
Daca sotul refuza sa va dea declaratia de acord pentru iesirea din tara a minorului il puteti actiona in instanta solicitand sa se pronunte o sentinta care sa tine locul acelei decalatii.
ce pasi ar trebui sa urmez....sa vorbesc cu un avocat sa incep niste demersuri ca nu stiu de unde sa incep...pentru o sedinta care sa tina locul acelei declaratii
În primul rând, trebuie să dovediţi că domnul refuză să vă dea semnătura.De aceea, trebuie să-i solicitaţi în scris acordul (email, scrisoare), să-i explicaţi că plecarea copilului cu Dvs. este în interesul său superior(al copilului) : că aveţi acolo loc de muncă, copilul este acceptat la creşă/grădiniţă/şcoală, că veţi locui într-o casă/apartament confortabil, că acolo vă ajută în creşterea şi educarea copilului mama/sora/cumătra/etc.,că veţi câştiga mult mai mult decât în Romania şi-i puteţi oferi copilului mult mai mult ca aici.
Abia după ce obţineţi refuzul acestuia, puteţi cere , cu şanse de reuşită, suplinirea semnăturii tatălui minorului.
si cum sai cer sotului....? in scris..? adica sai fac o scrisoare ca vreau sa ies cu copilul din tara si el sa semneze ca el nu este de acord sau cum sa dovedesc ca el nu este de acord