avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum poate un minor să plece cu școala în altă ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum poate un minor să plece cu școala în altă țară fără acordul tatălui

Fiul meu este în anul 3 profesională și în martie ar trebui să plece cu clasa în schimb de experiență în Cipru pentru 2,3 săptămâni
El face 18 ani în aprilie deci îi trebuie acordul tatălui
Nu am fost căsătorită cu tatăl lui
Ne-am despărțit când eram însărcinată în 8 luni
A recunoscut copilul dar acesta îmi poartă numele
În 2001 am obținut în instanță o pensie alimentară pe care nu a plătit-o niciodată
Am crescut singură copilul și nu își cunoaște tatăl decât din poze.
În decembrie anul trecut am reușit să iau legătura cu el, i-am spus situația și a fost de acord să meargă la notar să semneze actele necesare pentru plecarea băiatului pe cheltuiala mea înainte să plece la muncă în Cehia
Acum încerc de o săptămână să îl contactez dar nu răspunde la telefon, nici pe mea, deși citește mesajele.
Este vreo cale legală să plece băiatul cu clasa în Cipru pentru 2,3 săptămâni fără acordul tatălui
Menționez că în ordinea mediilor fiul meu este al 6,-lea din clasă și ar fi ăcat să piardă această oportunitate
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 16:43, 20 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Scrieţi urgent tatălui email prin care îl rugaţi să vă dea acceptul pentru plecarea copilului. Rugaţi-l să vă dea răspunsul în 2 zile.Scrieţi-i acelaşi lucru şi prin sms.După 2 zile, repetaţi cererea.Dacă nu vă răspunde, cu copiile mailurilor şi sms-urile, mergeţi la Judecătorie şi solicitaţi, prin Ordonanţă preşedinţială, suplinirea semnăturii tatălui pentru ieşirea din ţară, arătaţi destinaţia şi intervalul deplasării.Ordonanţa se judecă rapid şi suplineşte acordul notarial al tatălui.
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2019
Martonze, utilizator
acest răspuns util
Da, asa sa procedati.Dar, sa nu asteptati 2 zile pentru ca, va poate costa mult daca vreti sa va judecati.
Exista insa o problema legata de timp.
Fara avocat nu cred ca va puteti judeca in doua instante in 3 saptamani.
Si cu avocat daca nu este extrem de rapid nu va ajuta angajarea de avocat.
Costa mult astfel de procese dupa stiinta mea pentru ca viteza maxima este mai scumpa decat un proces lalait in timp cu amanari aiurea, procese in care avocatul nu trebuie sa fie excesiv de rapid.
Daca aveati timp 6 luni la dispozitie va puteati descurca cu orice avocat dar in cazul dat trebuie sa vorbiti cu avocatul cat de iute se poate misca.
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
acest răspuns util
Apoi, adunati toate dovezile, mergeti in instanta si cereti exercitarea autoritatii parintesti exclusiv de catre dvs.
Solicitati in instanta suplinirea acordului tatalui pe calea ordonatei presedintiale, fara citare, pentru o mai mare viteza a procesului. Trebuie neaparat sa depuneti in instanta dovada scrisa ca ati cerut acordul si nu vi s-a raspuns!
Ultima modificare: Vineri, 18 Ianuarie 2019
proastasatului, utilizator
acest răspuns util
Solutia legala este suplinirea acordului tatalui pe calea ordonantei pesedintiale, insa durata minima de judecata - cu sau fara avocat - cu citare sau fara este de 30 zile.

Nu vad rostul unei actiuni pt autoritate parinteasca exclusiva daca in cateva luni minorul implineste 18 ani. Trebuia demult facuta nu acum.
acest răspuns util
Faceti ASA,dati mesaj tatalui sa dea acordul pentru plecare. Stabiliti cu in notar si il chemati direct LA data de ora de LA adresa sa dea acordul mentionand ca daca nu o face Il veti da in judecata si veti cere cheltuieli. Daca nu o face Il dati in judecata apoi mergeti LA executor si faceti cerere de executare pentru ca puteti cere pensia din urma cu 3 ani si plangere penala pentru abandon.
E posibil ca tatal sa isi dea acordul daca realizeaza ca va fi bun de plata.

Alte discuții în legătură

Neacordare accept plecare cu minor in vacanta in afara tarii florina08 florina08 Buna ziua.Ma numesc Florina si am 38 ani.Am un băietel de 9 ani si sunt divortata de 3 ani.Eu si fostul meu avem custodie comuna ptr băietelul ... (vezi toată discuția)
Divorț Fely16 Fely16 Am un băiat de 4 ani și 2 luni ,la cine rămâne copilul după divorț și între timp ce decide instanța la cine sta copilul ,,tatăl are lucru și chirie ... (vezi toată discuția)
Datorii de tata bomboana bomboana Fata a fost casatorita si dupa 12 ani a divortat. Din aceasta casatorie a rezultata un baiat care acum are 16 ani.Este la liceu de engleza intensiv. Fata mea ... (vezi toată discuția)