avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neacordare accept plecare cu minor in vacanta in afara ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neacordare accept plecare cu minor in vacanta in afara tarii

Buna ziua.Ma numesc Florina si am 38 ani.Am un băietel de 9 ani si sunt divortata de 3 ani.Eu si fostul meu avem custodie comuna ptr băietelul nostru.Mentionez ca băietelul are domiciliul stabil cu mine,tatăl avand program de vizita(pe care nu-l respecta).La vară in vacanta as dori sa plec cu băietelul meu in vizita la sora mea in SUA.Am discutat cu fostul sot si in anii anteriori despre acest subiect.Raspunsul lui este categoric NU,motivul invocat de acesta este faptul ca are teama ca eu voi ramane acolo.Niciodată nu m am gandit la acest lucru.intrebarea mea ptr dvs este:Exista vreo procedura legală prin care pot obtine semnătura tatălui?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 10:14, 27 Ianuarie 2016
Nu există posibilitatea ca tatăl copilului să fie obligat să semneze ceva, dar aveți dreptul de a cere în instanță suplinirea semnăturii lui, pentru a vă deplasa în afara țării.
Trebuie să vă judecați, și să probați că din rea-credință nu vă dă accept, și nu din alte motive.
Contează și cum se va apăra el în proces și ce probe va aduce pentru a-și justifica refuzul.
E destul de greu sa obțineți prin proces dreptul de a va deplasa în SUA.
Încercați sa va dea acordul la notar deoarece la proces trebuie sa dovediți și ca va veți întoarce în România.
florina08: ca sa ajungeti in SUA, atat dvs cat si baiatul, aveti nevoie de viza. Aveti?
Pai cum ar putea cere viza ptr minor neindeplinind conditiile de iesire din tara?
Formulati dna o cerere de suplinire acord ptr oesirea din tara. Aratati ca tatal nu e de acord, ceea ce inseamna ca ii dati cateva mailuri ptr a avea dovada refuzului (daca asa va fi).
Cererea o faceti pe calea ordonantei presedintiale, se timbreaza cu 20 lei, se depune la judecatoria in raza careia locuiti cu copilul.
Invocati dreptul la libera circulatie si dreptul la viata de familie, art 8 cedo, adica viata de familie, copilul are dreptul sa relationeze cu matusa.
Nu mai purtati discutii telefonice, doar scrise!
buna seara.cum as putea merge sa aplic ptr vize daca eu ma lovesc de refuzul fostului sot?
buna seara utilizator proastasatului,am sa va rog daca se poate sa imi dati mai multe detalii,unde pot depune aceasta cerere,de unde pot lua un formular?va multumesc ptr sfaturi.:)
Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2016
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Custodie comuna; neplata pensie alinapopaa alinapopaa Buna seara As dori sa stiu daca in urma divortului am primit impreuna cu fostul sot custodie comuna in privinta copilului si el nu mai plateste pensia ... (vezi toată discuția)
Cum poate un minor să plece cu școala în altă țară fără acordul tatălui Mirela Marinași Mirela Marinași Fiul meu este în anul 3 profesională și în martie ar trebui să plece cu clasa în schimb de experiență în Cipru pentru 2,3 săptămâni El face 18 ani ... (vezi toată discuția)
Nesemnarea unei procuri suciu ana  livia suciu ana livia Buna ziua . Sunt divortata si am doua fetite iar custodia este comuna cu fostul sot..Asi dori sa plec in vacanta cu fetele instrainatate dar am nevoie de o ... (vezi toată discuția)