avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor pentru persoanele cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor pentru persoanele cu handicap

Buna ziua ,

Soacra mea a suferit in urma cu doi ani un atac cerebral in urma caruia a ramas paralizata partea dreapta si imobilizata la pat . Neputandu-se descurca singura am adus-o la noi la Madrid unde este ingrijita de mine si sotul meu . Am vazut ca anul trecut a intrat in vigoare o lege care ajuta financiar persoanele cu acest handicap .
Intrebarea mea este urmatoarea :
Soacra mea nelocuind in Romania are dreptul la acest ajutor financiar ? Si daca da cui ar trebui sa ma adresez si daca influenteaza intr-un anume fel pensia ei.
Va multumesc .

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:10, 22 Septembrie 2015
Exista disp L nr 448/2006 care prevede drepturile si facilitatile persoanelor cu handicap,dar care opereaza strict pentru persoanele care domiciliaza in Romania

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie handicapat nicoletabu nicoletabu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu informatii in urmatoarea situatie: tatal meu a suferit un atac cerebral si partea dreapta e paralizata. Am inteles ca poate ... (vezi toată discuția)
Asistent personal, indemnizatie de insotitor sau altceva? bodo gabriella bodo gabriella am o verisoara care are la randul ei grija de soacra ei care este paralizata la pat pe partea dreapta in urma unui atac vascular cerebral de cativa ani. Doresc ... (vezi toată discuția)
Incadrare grad de handicap laur87 laur87 bunica are varsta de 70ani, are de aproximativ 4ani diabet, a facut o comotie cerebrala luna trecuta, un urma unei come diabetice, din care a rezultat o ... (vezi toată discuția)