avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conditii anulare chitanta vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conditii anulare chitanta vanzare teren

buna ziua tuturor; am o maaare ... problema; in speranta ca ma poate lamurii si pe mine cineva am sa va spun despre ce e vorba; am mostenit (impreuna cu sora mea de tata) niste terenuri in localitatea Scoarta; nu am facut la timp succesiunea; cind ne-am hotarit (nimic amiabil) mi-am obtinut partea prin H.J. definitiva si irevocabila in anul 2005; ulterior, undeva prin 2010 - 2011 cind m-am hotarit sa vind, m-am trezit ca o parte din proprietatea ce mi-a revenit (in urma acelei H.J./2005) fusese deja instrainata/vinduta (pe baza de chitanta de mina) de catre sora mea inca din anul 1994; cum a fost posibil asa ceva ? atita timp cit nu exista o imparteala legala si mie nu mi s-a cerut confirmare ? cum a fost posibila judecarea cauzei si pronuntarea H.J./2005 acolo pe plan local fara a se sti de ilegalitatea acelei tranzactii ? ce posibilitati juridice/legale am pt anularea acestei chitante ??? va rog ajutati-ma si pe mine cu niste sfaturi/solutii avizate/legale; va mutumesc anticipat, inca o data, pt raspunsuri.:(
Cel mai recent răspuns: laur ica paulina , utilizator 15:03, 27 Septembrie 2015
Buna ziua,
Despre existenta unei chitante sub semnatura privata (de mana) nu avea cun sa stie altcineva decat cei care au incheiat-o.
Nu inteleg ce va impiedica sa vindeti acel teren.
Chitanta aceia nu va este opozabila atata timp cat nu este semnata de dvs. Cel ce a incheiat-o se poate intoarce impotriva celei care i-a vandut.
Intabulati terenul pe numele dvs si vindeti-l.
Poate cel care a cumparat de la sora dumneavoastra il doreste el si atunci va plateste pretul intorcandu-se impotriva surorii dvs pentru recuperarea creantelor.
Ultima modificare: Marți, 22 Septembrie 2015
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
multumesc; cumparatorul mi-a intentat mie proces in instanta sa ii restitui banii plus daune ca sa nu va mai spun de amenintari si altele; nu e dispus sa mai cumpere in plus dar nici sa renunte la ce a cumparat ilegal cu ne/stiinta
Buna ziua,
Angajati urgent avocat in aceste conditii.
...la care cumparator va referiti ? la cel care a cumparat in 1994 pe baza unei chitante de mana ? ... pai pe ce motiv v-a intentat Dvs, proces ? ca v-ati nascut si ca existati ???
Procedati asa cum va sfatuit dl Avocat Gabriel. Intabulati terenul in baza C. de M. asa aflati daca a notat litigiul in C.F. Oricum cererea ii va fi respinsa. 1. Chitanta de mana (antecontractul) nu este translativa de proprietate, este doar o promisiune de vanzare-cumparare. 2. Nu intruneste prvederile art. 5 din L. nr. 17/2014. Procesul se va judeca in baza L. nr. 17/2014 si nu in baza C.civ. nou sau veci. Vezi in acest sens decizia Curtii Constitutionale nr.755 din 16 decembrie 2014; nr. 83/2015.

Alte discuții în legătură

Revendicare respinsa pentru teren dat in arenda Dan Mihai Dan Mihai Buna seara,ma numesc Mihai Dan si am o problema mai deosebita,va rog sa imi raspundeti daca puteti: In 1994,tatal meu,Mihai Gh Ioan,i-a ... (vezi toată discuția)
Partaj pe tp dienusa dienusa avem un TP pe care e tata si cumnata(ambii decedati),v-as ruga mult sa-mi spuneti cum se face partajul,sunt terenuri de 58ari,1,20Ha si 42 ari extravilan si 4 ... (vezi toată discuția)
Vanzare fara succesiune kike kike Dupa decesul bunicilor paternali,sotul matusii (sora tatalui meu)a vandut cu o chitanta de mana casa batraneasca.Actulii asa-zisi propietari,au construit o ... (vezi toată discuția)