Am cumparat o locuinta in luna iulie 2015. M-am mutat in locuinta pe 16.08.2015.
In data de 20.09.2015 in urma efectuarii unor lucrari de drenaj am descoperit un conductor subteran aliemntat din reteaua proprie dar care prezenta 3 derivatii paralele ingropate in pamant si zidul comun cu proprietatea vecina iar aopi trecute cablurile prin gauri perforate in zid catre proprietatea vecina. La acele fire se pot conecta cel putin 3 consumatori in folosul vecinului dar care inregistreaza consumul in contorul meu.
As dori detalii despre procedura de urmat.
Pana in acest moment am facut sesizare la organele abilitate pentru cercetarea furtului de current electric, insa fiecare si-a declinat competenta: Politia a declinat competenta pentru ca nu are expertiza sa constate existent tensiunii in acele cabluri iar operatorul de distributie si-a declinat competenta prin faptul ca posibilul furt se intampla pe proprietatea mea, fata d ecare ei nu au nici o responsabilitate.
Mentionez ca locuinta se afla intr-un ansamblu cu case cu pereti comuni si este construita in 2011 iar lucrarea suspectata de furt pare a fi veche inca de la inceputuri.
Va rog sa imi dati un raspuns despre procedura de urmat , avand in vedere ca dupa 48 de ore de la depunerea sesizarilor la Politie si distribuitor, situatia este la fel ca inainte de descoperire iar furtul poate continua si acum.
Aseara am efectuat o expertiza tehnica oficiala printr-un reprezentant al unei companii de servicii de mentenata instalatii electrice autorizat ANRE. Documentul stabileste exact existenta tensiunii in cablu aflat pe proprietatea vecinului dar cu sursa si contorizarea pe proprietatea mea. De asemenea, deoarece lucrarea era improvizata am primit recomandarea intreruperii tensiunii deoarece exista riscul electrocutarii accidentale. Si la final am primit recomandarea verificarii integrale a instalatiilor electrice ale celor doua proprietati pentru a elimina orice suspiciune de existenta a unor situatii similare. Astazi de dimineata vecinul a venit la proprietatea lui cu un pretins electrician care a verificat tensiunea pe acele fire. Deoarece nu exista tensiune , ca si consecinta a intreruperii voluntare a alimentarii executata de mine imediat dupa recomandarea expertului, a considerat ca acele fire nu sunt alimentabile de pe proprietatea sa si le-a taiat, ignorand faptul ca exact in momentul taierii firelor eu as fi putut conecta tensiunea din greseala. De altfel eu avertizasem cu doua zile inainte vecinul sa nu elimine fizic acele cabluri pentru ca am crezut ca este distrugere de probe.
Credeti ca mai este posibila o intelegere amiabila, in conditiile in care eu solicit indepartarea oricaror suspiciuni printr-o expertiza tehnica completa a celor doua proprietati in conditiile in care eu sa nu am nici o cheltuiala materiala? (deja am demolat o fatada de zid, am platit expertul si am facut sapaturi in gradina nedorite)