avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plecare la expirarea C.I.M.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plecare la expirarea C.I.M.

daca un angajat vrea sa plece dupa expirararea unui contract de munca pe perioada determinata acesta mai trebuie sa dea preaviz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:23, 23 Septembrie 2015
In cazul incetarii de drept a c.i.m.nu se acorda preaviz.

Art.56 C.mun.
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
....
i) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata;
....
(2) Pentru situatiile prevazute la alin. (1) lit. c)-j), constatarea cazului de incetare de drept a contractului individual de munca se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si se comunica persoanelor aflate in situatiile respective in termen de 5 zile lucratoare.

Preavizul este acordat in caz de demisie (art.81 C.mun.), in cazul concedierii in baza art. 61 lit. c) si d), al art. 65 si al art. 66 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim pe perioada determinata ContSters227707 ContSters227707 Buna seara, Am incheiat un contract pe o perioada determinata de 3 luni si doresc sa aflu informatii in legatura cu acesta pentru ca este primul meu job si ... (vezi toată discuția)
Contract cu durata determinata DRAGFLO DRAGFLO DUPA EXPIRAREA CONTRACTULUI CU DURATA DETERMINATA TREBUIE SA FAC INCETAREA SI IN REVISAL SAU EL INCETEAZA DE LA SINE DEOARECE AM TRECUT DATA INCETARII (vezi toată discuția)
Documente de intocmit in cazul cim pe per determinata Roxana Brancoveanu Roxana Brancoveanu buna ziua! ce documente trebuie atasate mai exact in cazul in care expira termenul contractului individual de munca incheiat pe durata determinata? mai ... (vezi toată discuția)