Buna ziua.Impozitul pe venitul obtinut din chirii este datoria chiriasului sau a proprietarului?
Sunt in postura de chrias iar in momentul de fata mi se cere sa platesc acest impozit pe care eu il consider de datoria proprietarului avand in vedere ca eu deja platesc o chirie lunara.Va rog sa imi dati un raspuns.Mentionez ca legat de acest lucru nu este nimic mentionat pe "contractul"incheiat intre parti.
Va multumesc.
Plata impozitului, precum si a contributiei la sanatate, pentru veniturile din cedarea folosintei bunurilor sunt in sarcina persoanei care realizeaza venitul, deci a proprietarului (art. 61 - 64^1 si 296^21 - 296^26 din Codul fiscal). Nu aveti nicio obligatie in acest sens, achitati chiria si, probabil utilitatile, asa cum este specificat in contract.
Nu ar strica sa faceti de fiecare data o chitanta de mana, in cazul in care nu faceti platile prin banca, sa puteti face dovada in viitor ca v-ati achitat obligatiile fata de proprietar.
Chirie apartament
tzuku51
Detin un apartament in Bucuresti pe care as dori sa-l inchiriez pentru o perioada de minim 1 an.
Cum trebuie procedat,ce demersuri trebuie facute la fisc,ce ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.