avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe venit din chirie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe venit din chirie

Buna ziua.Impozitul pe venitul obtinut din chirii este datoria chiriasului sau a proprietarului?
Sunt in postura de chrias iar in momentul de fata mi se cere sa platesc acest impozit pe care eu il consider de datoria proprietarului avand in vedere ca eu deja platesc o chirie lunara.Va rog sa imi dati un raspuns.Mentionez ca legat de acest lucru nu este nimic mentionat pe "contractul"incheiat intre parti.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Blaga , Contabil 00:11, 23 Septembrie 2015
Plata impozitului, precum si a contributiei la sanatate, pentru veniturile din cedarea folosintei bunurilor sunt in sarcina persoanei care realizeaza venitul, deci a proprietarului (art. 61 - 64^1 si 296^21 - 296^26 din Codul fiscal). Nu aveti nicio obligatie in acest sens, achitati chiria si, probabil utilitatile, asa cum este specificat in contract.
Nu ar strica sa faceti de fiecare data o chitanta de mana, in cazul in care nu faceti platile prin banca, sa puteti face dovada in viitor ca v-ati achitat obligatiile fata de proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere teren pt.un panou publicitar mircea4 mircea4 Buna ziua! Daca inchiriez teren pt.un panou publicitar,din curtea mea,trebuie sa contactez serviciul financiar de la primarie(asa afirma unii si nu inteleg de ... (vezi toată discuția)
Închiriere apartament noriszah noriszah Vreau sa inchiriez un apartament intre luna decembrie 2017 si iunie 2018 . Este necesar completare declaratie anaf pentru inchiriere apartament daca am sub un ... (vezi toată discuția)
Chirie apartament tzuku51 tzuku51 Detin un apartament in Bucuresti pe care as dori sa-l inchiriez pentru o perioada de minim 1 an. Cum trebuie procedat,ce demersuri trebuie facute la fisc,ce ... (vezi toată discuția)