avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Termen legal pentru concediere individuala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termen legal pentru concediere individuala

Buna ziua
As vrea, daca se poate, sa imi spuneti in cazul in care o firma a efectuat procedura concedierii colective si doreste sa mai efectueze o concediere individuala, exista un termen reglementat de lege care trebuie respectat? Va rog sa indicati si temeiul legal. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cristina69 , utilizator 10:30, 24 Septembrie 2015
Nu exista niciun termen prevazut de Codul Muncii in acest sens.

Art. 75. C.mun.
(1) Persoanele concediate in temeiul art. 61 lit. c) si d), al art. 65 si 66 beneficiaza de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucratoare.
...
Prin urmare, daca firma (in speta este vorba de o sucursala) a efectuat concediere colectiva in luna mai (a emis deciziile de concediere colectiva) iar la ora actuala din cei 29 disponibilizati mai exista un singur angajat caruia nu i-a incetat inca cim-ul (acesta fiind in concediu de boala), angajatorul poate disponibiliza o persoana care nu corespunde profesional, fara a respecta niciun termen de la concedierea colectiva? Am inteles bine? Angajatorul trebuie doar sa respecte termenul prevazut de lege pentru preaviz.
Cati salariati mai are societatea?
Sucursala in cauza are 218 angajati. La nivel national exista insa aprox.1.000 de persoane.
Prin concedierea colectiva au fost desfiintate aproximativ 388 de posturi la nivelul celor 8 sucursale .

Alte discuții în legătură

Disponibilizare colectiva irinalucaci irinalucaci Buna. Va rog sa imi spuneti daca eu ma incadrez la disponibilizare colectiva daca in momentul cand s-au facut disponibilizarile (inclusiv postul meu), eu am ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva sau individuala? lauricafl lauricafl Buna ziua. In CCM la nivel de unitate la art 74. pct. 4 se stipuleaza: \"La stabilirea numarului efectiv de salariati concediati colectiv vor fi luati in ... (vezi toată discuția)
Mai au angajatorii mijloace sa foloseasca art. 61 litera d) din codul muncii? PaulaAcsinte PaulaAcsinte Teoretic, articolul 61 litera d) din Codul Muncii permite in prezent Angajatorului sa dispuna concedierea Angajatului…..”in cazul in care acesta ... (vezi toată discuția)