avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... disponibilizare colectiva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

disponibilizare colectiva

Buna. Va rog sa imi spuneti daca eu ma incadrez la disponibilizare colectiva daca in momentul cand s-au facut disponibilizarile (inclusiv postul meu), eu am intrat in concediu medical si apoi concediu crestere copil. Dupa aceasta perioada sau reluat procedurile de concediere, intorcandu-ma la servici pentru a efectua perioada de preaviz. Angajatii disponibilizati in acea perioada au primit salar compensator, eu am aceleasi drepturi?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:09, 8 Februarie 2013
Nu cred ca va incadrati la concediere colectiva, chiar daca postul dvs s-a desfiintat pe perioada CCC ... Obligatia de plata a salariilor compensatorii incumba numai in vazul in care acordarea acestora se regaseste in contractul individual de munca, precum si in regulamentul intern al societatii sau in contractul colectiv de munca aplicabil, la nivelul unitatii sau la nivel de ramura/sector de activitate, caz in care angajatorul este obligat sa achite salariatului concediat salariile compensatorii prevazute de acestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere individuala (ci) anca55 anca55 Firma are sub 100 de angajati si directorul a dispus desfiintarea unor locuri de munca si implicit, disponibilizarea unui numar de 10 angajati. Ca sa nu intram ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca din motive de restructurare ContSters126232 ContSters126232 Buna seara, Din motive financiare firma la care lucrez a luat decizia sa desfiinteze postul pe care eram angajat. Suntem 3 persoane pe vanzari insa in ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului, este posibila disponibilizarea mea? Angy_Sory Angy_Sory BUNA ZIUA, VA ROG SA MA AJUTATI! SUNT IN CONCEDIU PENTRU CRESTEREA COPILULUI DE PANA LA 2 ANI, SUNT ZVONURI CA LA SOCIETATEA LA CARE LUCREZ SE VOR FACE ... (vezi toată discuția)