avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere de mostenire sau direct intabulare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere de mostenire sau direct intabulare?

suntem 4 coproprietari pe un teren cu locuinta...bunica,matusa,eu si fratele [care o mostenim pe mama ]...eu locuiesc acolo de mai bine de 24 de ani,sunt casatorita ,am familia acolo....acum bunica si un var[copil al matusii] vor sa plecam noi ,pe motiv ca nu am drept acolo..si sa ia totul de a gata....este posibil?daca dezbaterea de mostenire nu este facuta dupa bunicul,sau se face direct intabulare?sau cum ?care sunt pasii de urmat?ca ambii si bunica si varul...vin cu amenintari.."ca trebuie sa plecam ,ca ne dau ei afara"..etcactul de proprietate este asa cum v am spus..toti 4....multumesc
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 15:29, 23 Septembrie 2015
daca in actul de proprietate apar 4proprietari, rezulta ca toti 4au dreptul de folosinta conform cotelor fiecaruia in parte.
Dezbaterea mostenirii se face de catre mostenitorii defunctei, daca nu exista un alt act intocmit de aceasta.
Nu puteti fi data afara daca aveti drept de proprietate.
Intabularea si cadadastrul nu sunt facute cu numele fiecarui proprietar??? daca nu atunci discutati cu un notar care sunt pasii de urmat, nu trebuie amant foarte mult deoarece trecerea timpului poate duce la plata impozitului pe mostenire(daca se depasesc 24luni de la deces).
Trebuie mers la notar si facut Certificatul de Mostenitor, daca partile nu se inteleg in impartirea mostenirii se ajunge in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire - lipsa certificat mostenitor psvictor psvictor Buna ziua, Am urmatoarea speta la care am nevoie de un raspuns: Bunica dupa mama a decedat anul trecut si dorim sa facem dezbaterea de mostenire. ... (vezi toată discuția)
Vânzare cota parte.buna ziua.Îmi poate vinde tata și matusa ... Adelina2017 Adelina2017 Vânzare cota parte.Buna ziua.Îmi poate vinde tata și Matusa cota lor parte având doar certificatul de Moștenitor?Sau trebuie sa facă și cadastru etc ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire Luca Dorina Luca Dorina Buna seara, Va rog din suflet sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema de ordin juridic: Bunicul meu din partea tatalui a decedat in 1983, tatal meu (fiul) ... (vezi toată discuția)