suntem 4 coproprietari pe un teren cu locuinta...bunica,matusa,eu si fratele [care o mostenim pe mama ]...eu locuiesc acolo de mai bine de 24 de ani,sunt casatorita ,am familia acolo....acum bunica si un var[copil al matusii] vor sa plecam noi ,pe motiv ca nu am drept acolo..si sa ia totul de a gata....este posibil?daca dezbaterea de mostenire nu este facuta dupa bunicul,sau se face direct intabulare?sau cum ?care sunt pasii de urmat?ca ambii si bunica si varul...vin cu amenintari.."ca trebuie sa plecam ,ca ne dau ei afara"..etcactul de proprietate este asa cum v am spus..toti 4....multumesc
daca in actul de proprietate apar 4proprietari, rezulta ca toti 4au dreptul de folosinta conform cotelor fiecaruia in parte.
Dezbaterea mostenirii se face de catre mostenitorii defunctei, daca nu exista un alt act intocmit de aceasta.
Nu puteti fi data afara daca aveti drept de proprietate.
Intabularea si cadadastrul nu sunt facute cu numele fiecarui proprietar??? daca nu atunci discutati cu un notar care sunt pasii de urmat, nu trebuie amant foarte mult deoarece trecerea timpului poate duce la plata impozitului pe mostenire(daca se depasesc 24luni de la deces).
Trebuie mers la notar si facut Certificatul de Mostenitor, daca partile nu se inteleg in impartirea mostenirii se ajunge in instanta.