avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diurna pentru angajat cu CIM pe durata de trei luni
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diurna pentru angajat cu CIM pe durata de trei luni

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti daca un angajat cu salariu minim pe economie si tichete de masa iar perioada contractului este pe durata de trei luni cu 15 zile perioada de proba,la mai mult de 50 de Kilometri de domiciliu si sta cu chirie in apropierea locului de munca poate beneficia de diurna ?

O zi frumoasa! Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:32, 23 Septembrie 2015
Potrivit legii, beneficiaza de diurna persoana aflată în delegare sau detaşare într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 5 km de localitatea în care îşi are locul permanent de muncă.

Locul de munca din c.i.m. care este ?
Este primul loc de munca si este in Pantelimon /Ilfov iar domiciliul este in Slobozia/Ialomita.
A fost nevoit sa accepte acest loc de munca deoarece in Slobozia in doi ani de zile de la terminarea liceului nu l-a angajat nimeni pe motiv ca nu are diploma de bac cu toate ca intentioneaza sa ia Bacalaureatul si sa isi continuie studiile motiv pentru care a insistat sa se angajezeze.Mentionez ca in acest timp a facut cursuri de vopsitor-tinichigiu auto timp de aproape cinci luni,curs absolvit cu nota zece.
In acest caz, nu i se poate acorda diurna , ci doar i se poate deconta naveta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna sau nu stefaniam stefaniam Buna ziua Lucrez la o firma aflata la o distanta de 41 de km ,fata de domociliul meu. Acum firma ne cere sa lucram la o filiala de a ei in alta localitate. ... (vezi toată discuția)
Delegare anton981 anton981 Buna ziua . Am o nelamurire . Locul meu de munca este la 65 km de casa si fac naveta de 20 de ani . Acum un an am fost delegati la un alt loc de munca in alta ... (vezi toată discuția)
Cine ma poate lamuri? mariams70 mariams70 Am si eu o intrebare,sotul meu lucreaza la o firma de curierat,zilnic lucreaza in afatra localitatii mai exact la 115km de sediul firmei unde se reintoarce ... (vezi toată discuția)