avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diurna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diurna

Buna ziua! Am domiciliul intr-un alt oras fata de cel care lucrez. Nu fac naveta,am cazare. Intrebarea este daca din punct de vedere legal beneficiez de diurna.
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2016
RobertAlexandru, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:31, 8 Ianuarie 2016
Buna Ziua
Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil,
De asemenea, delegarea poate fi dispusa pe cel mult 60 de zile calendaristice pentru o perioada de 12 luni. Se poate prelungi numai cu acordul salariatului.
Persoana aflata in delegare sau detasare intr-o localitate situata la o distanta mai mare de 5 km de localitatea in care isi are locul permanent de munca primeste o indemnizatie zilnica de delegare sau de detasare, indiferent de functia pe care o indeplineste si de autoritatea sau institutia publica in care isi desfasoara activitatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna... petre32 petre32 Stimate domn/doamna, Lucrez la o companie privata de 3 luni, semnarea contractului s-a facut cu doua saptamani inainte de inceperea activitatii. Activitatea ... (vezi toată discuția)
Delegare daniiel daniiel Salut! Am fost delegat de aproximativ 3 luni, in acelasi oras, la o alta societate. Daca delegarea se dispune in acelasi oras, pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Ce reprezinta diurna? Gabriela Dirtu Gabriela Dirtu Va rog respectuos sa-i explicati ce reprezinta diurna in perioada de delegatie in afar orasului. Va multumesc! (vezi toată discuția)