Buna ziua ,
acum 1 luna si jumatate am avut un accident pietonal in zona garii de nord si anume am intrat cu piciorul intr-o groapa neacoperita si nesemnalizata corespunzator ,bineinteles ca am ajuns la spital unde mi s-a gipsat piciorul pentru 10 zile fiind suspecta de ruptura de ligamente ,avand lichid acolo si altele de gen .A evoluat bine si am scapat si de tratament medicamentos si atela gipsata,urmand recuperarea medicala timp de 2 saptamani . Am depus plangere penala intrucat groapa apartine Ratb , si politia mi-a raspuns sec ca nu este fapta penala pentru ca nu am 90 de zile de spitalizare si urmeaza sa fie clasat cazul .Am certificat medico-legal si probe foto si audio ca groapa apartine Ratb .
Ce pot face in acest caz ? Cum pot fi pedepsiti responsabilii ? Si cum imi pot recupera prejudiciile materiale si morale ?
Ajutati-ma va rog cu un sfat , pentru ca se pare ca noul cod penal vine in sprijinul nesimtitilor care fac ce fac si tot noi avem de tras.
Va multumesc .
Din fericire pentru dvs. accidentul nu a produs urmari grave in sensul existentei unei infirmitati, ori leziuni sau vatamari care sa necesite peste 90 de zile de ingrijiri medicale.
Pentru ca exista un prejudiciu va trebui sa deschideti o actiune civila, in raspundere delictuala si sa solicitati despagubiri/daune.