avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vatamarea corporala din culpa in noul cod penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vatamarea corporala din culpa in noul cod penal

Buna ziua ,
acum 1 luna si jumatate am avut un accident pietonal in zona garii de nord si anume am intrat cu piciorul intr-o groapa neacoperita si nesemnalizata corespunzator ,bineinteles ca am ajuns la spital unde mi s-a gipsat piciorul pentru 10 zile fiind suspecta de ruptura de ligamente ,avand lichid acolo si altele de gen .A evoluat bine si am scapat si de tratament medicamentos si atela gipsata,urmand recuperarea medicala timp de 2 saptamani . Am depus plangere penala intrucat groapa apartine Ratb , si politia mi-a raspuns sec ca nu este fapta penala pentru ca nu am 90 de zile de spitalizare si urmeaza sa fie clasat cazul .Am certificat medico-legal si probe foto si audio ca groapa apartine Ratb .
Ce pot face in acest caz ? Cum pot fi pedepsiti responsabilii ? Si cum imi pot recupera prejudiciile materiale si morale ?

Ajutati-ma va rog cu un sfat , pentru ca se pare ca noul cod penal vine in sprijinul nesimtitilor care fac ce fac si tot noi avem de tras.
Va multumesc .
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2015
samia, utilizator
Din fericire pentru dvs. accidentul nu a produs urmari grave in sensul existentei unei infirmitati, ori leziuni sau vatamari care sa necesite peste 90 de zile de ingrijiri medicale.
Pentru ca exista un prejudiciu va trebui sa deschideti o actiune civila, in raspundere delictuala si sa solicitati despagubiri/daune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost accidentata pe trecerea de pietoni?cum trebuie sa procedez? ralucadespot ralucadespot Buna ziua!Am fost accidentata in timp ce traversam pe trecerea de pietoni cu cateva zile in urma.Am suferit o leziune la un genunchi,(lezare partiala ligament ... (vezi toată discuția)
Cum dau in judecata primaria? daniela_0777 daniela_0777 Buna ziua. Am calcat intr-o groapa nesemnalizata, adanca de vreo jumatate de metru si cu un diametru de vreo 20-30cm. Aceasta groapa se afla pe un pod ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni neftali neftali Bună ziua! Vă rog să mă ajutati cu niste raspunsuri! Multumesc! 1) M-a lovit o mașină pe trecerea de pietoni.Soferul implicat m-a dus la spital. În ... (vezi toată discuția)