avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Majorari de intarziere pentru plati catre asociatia de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Majorari de intarziere pentru plati catre asociatia de locatari de o valoare absurda

Buna ziua!

Detin un apartament intr-o alta localitate care a ramas nelocuit de mai bine de un an de zile eu personal nemaiavand timp sa trec pe acolo cam tot de atunci.

Desi am solicitat sa mi se trimita pe mail situatia la zi cu platile datorate pentru a le putea plati prin transfer bancar nu am primit nimic. Acum vad ca intre timo fata de suma datorata s-au adunat penalitati de aproximativ 100% valoare care mie mi se pare inadmisibila. Ce ste de facut in acest caz?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: snake69fast , utilizator 14:35, 23 Octombrie 2015
Potrivit legii cotele de intretinere trebuie achitate in termen de maxim 20 de zile de la data afisarii Asociaţia de proprietari este cea care stabileşte un sistem de penalizări pentru orice sumă restantă, afişată pe lista de plată. Dar penalizările nu pot depăşi 0,2% pentru fiecare zi de întârziere. De asemenea, ele se vor aplica numai după o perioadă de 30 de zile, peste termenul limită de plată.
snake69fast a scris:
Ce ste de facut in acest caz?

Mergeti la asociatie unde luati legatura cu presedintele. Explicati-i ca nu ati locuit in apartament de la data de... Aratati-i ca ati anuntat in scris asociatia cu adresa nr... din data... despre faptul ca in apartament nu locuieste nimeni.
Solicitati sa va explice ce cheltuieli v-au fost repartizate in aceasta perioada si cum s-au aplicat penalizarile in asociatia dumneavoastra.
Poate va edificati si ne spuneti si noua ceea ce ati inteles.
Explicatiile date de presedinte si administrator va pot duce la concluzia ca totul a fost corect calculat ori ca s-au facut greseli. In prima varianta faceti cinste cu o cafea celor din conducerea asociatiei si ramaneti prieteni. In variuanta a doua cei din conducere vor remedia greselile si va pot face ei cinste ramanand tot prieteni, asa cum este normal sa fie vecinii dintr-un bloc.

Daca atat timp nu ati urmarit situatia cotelor de intretinere ,faceti efortul si deplasati-va la asociatie,discutati direct cu presedintele de asociatie sau incheiati procura in favoarea unui tert care sa desfasoare demersuri la nivelul asociatiei de proprietari pentru clarificarea situatiei
Nu tratati cu usurinta subiectul deoarece puteti avea surpriza ca asociatie de proprietari sa va dea in judecata pentru recuperare debit acumulat
Am incheiat in final un acord de esalonare de plati pe 13 luni. Am umarit modul de calcul al penalitatilor si am concluzionat ca sunt corect calculate judecand si dupa informatiile primite aici. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati intretinere Nea-Costica Nea-Costica Care este regimul penalitatilor ? Cand se aplica, dupa cate luni ca restantier, cand se poate actiona in judecata, cine o poate face, sunt mai multe feluri de ... (vezi toată discuția)
Penalitati andradaa andradaa Buna ziua, as vrea sa ma ajutati sa-mi lamuresc si eu urmatoarea problema...La asociatia noastra s-a hotarat in Adunarea Generala a blocului penalizare cotelor ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli intretinere plus calcul penalitati Zyraxess Zyraxess Buna ziua, As vrea sa ma lamureasca cineva, daca se poate, vizavi de urmatoarea speta: Unui apartament nu i s-au platit cheltuielile de intretinere din anul ... (vezi toată discuția)