avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... detasare salariat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

detasare salariat

Buna seara,
As dori sa aflu daca, in interiorul perioadei de detasare a unui salariat la un angajator, salariatul detasat poate participa la concurs pentru un loc de munca organizat de noul angajator si daca poate inceta CIM cu vechiul angajator , pentru a se angaja la cel unde este detasat.
Cred ca am formulat cam alambicat, dar sper ca ati intele ideea : fiind detasat, doresc sa ma angajez cu CIM la angajatorul unde sunt actualmente detasata, fara a mai astepta expirarea perioadei de detasare.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:42, 24 Septembrie 2015
Da, puteti participa la acel concurs chiar daca sunteti detasat.
Pe perioada detasarii, se suspenda cim cu angajatorul care a detasat. Ce se intampla cu salariatul ? Va semna un contract cu noul angajator, cu perioada determinata si perioada de proba ? Si daca noul angajator dispune desfacerea cim in perioada de proba, ce se intampla cu angajatul ?
Va multumesc.
1. Art. 52 C.mun.
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii:
....
d) pe durata detasarii;
....

Suspendarea contractului individual de munca din initiativa angajatorului este facultativa si nu obligatorie.

2. Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca pe durata determinata se poate stabili o perioada de proba,astfel :
a) 5 zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă mai mică de 3 luni;
b) 15 zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă cuprinsă între 3 şi 6 luni;
c) 30 de zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă mai mare de 6 luni;
d) 45 de zile lucrătoare în cazul salariaţilor încadraţi în funcţii de conducere, pentru o durată a contractului individual de muncă mai mare de 6 luni.

3. Daca inceteaza c.i.m., atunci poate reveni la vechiul angajator daca nu i se inceteaza si c.i.m. la acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasare angajat Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua, am un angajat care trebuie sa il detasez la alta firma.Intrebarea mea este cum va aparea acesta pe statul de plata si pontajul meu?cu 0 zile ... (vezi toată discuția)
Transmitere prelungire detasare in revisal Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Cum se opereaza in Revisal prelungirea detasarii unui salariat?A fost detasat la o soc.1 an,s-a luat acordul salariatului pentru prelungire cu inca 6 ... (vezi toată discuția)
Detasare salariat Iustef Iustef In conformitate cu prevederile art. 1 alin. (1), art. 42, art. 45-47 din Codul Muncii ni s-a solicitat detasarea unui salariat, pe postul de consilier juridic, ... (vezi toată discuția)