avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Detasare salariat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Detasare salariat

In conformitate cu prevederile art. 1 alin. (1), art. 42, art. 45-47 din Codul Muncii ni s-a solicitat detasarea unui salariat, pe postul de consilier juridic, cu 1/2 norma, in perioada 15.10-31.12.2012.
Salariatul doreste sa fie detasat cu 1/2 norma, dar in acelasi timp sa fie si salariatul nostru cu 1/2 norma. Din cate stiu, pe durata detasarii CIM incheiat intre salariat si angajatorul care il detaseaza, este suspendat (art. 52 lit. d din Codul Muncii), deci noi nu il putem plati.
Intrebarea mea este cum sa rezolv aceasta situatie? Ce acte trebuie sa inchei cu salariatul? Este corect sa fie detasat si sa primeasca bani si de la noi, cu toate ca are contractul de munc[ suspendat??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:28, 10 Octombrie 2012
Pe durata detasarii , c.i.m. poate fi suspendat din initiativa angajatorului .. prin urmare, nu este obligatorie suspendarea c.i.m. in cazul detasarii.

Art.52 C.mun.
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii:
....
d) pe durata detasarii; â
....

Asadar, suspendarea contractului individual de muncă din iniţiativa angajatorului este facultativa pentru acesta si nu obligatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In revisal detasarea se inregistreaza si in suspendare? ContSters15310 ContSters15310 Detasarea unui salariat se inregistreaza in Revisal in modulul \"[b]Contracte[/b]\" in sectiunea \"[b]Detasare[/b]\". Obeserv ca in acelasi modul la sectiunea ... (vezi toată discuția)
Plată spor doctorat scoală privată CristianEnache CristianEnache Bună ziua, Am beneficiat între 2015 și 2018 de o detașare de 3 ani într-o școală privată. Aș dori să știu dacă în perioada respectivă, ... (vezi toată discuția)
Suspendarea pe perioada detaºãrii Gabi Darani Gabi Darani Conform art.52(1) litera d) din Codul Muncii, contractul individual de muncă poate fi suspendat din iniţiativa angajatorului pe perioada detaşării ... (vezi toată discuția)