avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1288 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune reprezentanta auto
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune reprezentanta auto

La o reprezentanta auto am platit cash 100% un autoturism , care pana la urma nu a fost livrat . Am ramas cu bani dati si doar cu actele ,facturile, contractul vanzare-cumparare . Am depus plangere la politie , plangere penala la procuratura si de atunci de fiecare data cand ma duc la procuroarea care se ocupa de caz , mi se spune ca directorul (patronul) reprezentantei si-a insusit bani dar totusi nu are nimic pe numele lui ptr a putea fii recuperata suma si sa astept ca dosarul este in cercetare . In decembrie se implinesc 5 ani ! Ce pot face ? Cat se va mai cerceta ? Oare se asteapta prescrierea ?
Cel mai recent răspuns: AlbertoTurbo , utilizator 10:00, 19 Octombrie 2015
Trebuia trimis in judecata pana acum.
In anumite cazuri (faliment) nelivrarea unor bunuri nu este un delict, ci trebuie rezolvata in drept civil. Inselaciunea presupune "prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust", simplul fapt ca nu i-a mai mers afacerea nu reprezinta inselaciune.

De ex. daca a primit banii de la clienti si n-a livrat niciodata la nimeni ar fi inselaciune. Daca a livrat masini timp de trei ani si pe urma afacerea a intrat in faliment nu este inselaciune. Realitatea e un pic mai complicata, dar am dat un exemplu din care sa pricepeti, nu stau aici sa despic firu-n patru.
Ultima modificare: Joi, 24 Septembrie 2015
tgeorgescu, utilizator
Multumesc de raspuns . Este , adica a fost vorba despre o reprezentanta auto autorizata importanta in judetul Hunedoara , deci nu un producator ci un comerciant de autoturisme noi . Deci sa vinzi si sa incasezi bani pe obiecte pe care nu le detii nu este inselaciune ? Sa incasezi din junie 2010 pana in decembrie 2010 de la peste 30 de persoane intre 10.000 si 30.000 euro ) si sa nu livrezi nici un autoturism , livra doar povesti cum ca masina este pe drum , pe vapor , in port ? Desigur in julie - august 2010 deja au fost depuse plangeri la politie , chiar dat in judecata , dar el a mai continuat inca cateva luni bune sa incaseze banii . Daca maine va vand un apartament , incasez bani de la dvs si dupa aceea sa aflati ca acel apartament nu este si nu a fost al meu niciodata , nu se numeste inselaciune ? Cum sa interpretez ? Datorie ?
Ultima modificare: Joi, 24 Septembrie 2015
irdoboren, utilizator
patrascu razvan a scris:

Trebuia trimis in judecata pana acum.

Va multumesc ptr raspuns . Dar nu a fost trimis . Procuroarea care se ocupa de caz , de fiecare data pe parcursul celor 5 ani trecuti a-mi tot repeta : are foarte mult de lucru dar sa stau linistit ca dosarul este in lucru , se cerceteaza .
Iar avocatul spune ca nu putem face nimic pana cand dosarul este in cercetare la procuratura .
Il cerceteaza pana se prescrie raspunderea penala, asa cum ati spus.

Alte discuții în legătură

Durata "rezonabila" - tergiversare dosar andreea_dumi andreea_dumi Buna ziua. Care este durata \"rezonabila\" de rezolvare a unui dosar de inselaciune in Bucuresti. Am depus plangere penala in Octombrie 2013 si nici pana ... (vezi toată discuția)
Ce responsabilitate are reprezentanta auto pt un dealer care nu isi achita obligatiile contractuale cu un cumparator.ma pot indrepta impotriva reprezentantei pentru recuperarea avansului, ElenaFl ElenaFl Am incheiat un contract de cumparare a unei masini cu un dealer al unei producator important de masini.Am achitat avansul catre dealerul auto urmand sa primesc ... (vezi toată discuția)
Inselaciune ignorata de procuror sbdcl sbdcl vad ca acesti procurori ca sa scape de dosare dau nup si niste explicatii de te intrebi ce pile au avut sa se bage la buget ,cum adica la o plangere in care se ... (vezi toată discuția)