avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Emiterea unei facturi fara a exista vreo obligatie, cu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Emiterea unei facturi fara a exista vreo obligatie, cu ce se pedepseste?

mi s-a emis o factura fara a exista vreo obligatie din partea srl. am restituit factura inapoi. asi vrea sa dau in judecata sau sa fac plangere penala. cum motivez in drept. suma e foarte mare.
multumesc
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 00:40, 25 Septembrie 2015
Factura poate fi trimisa din greseala, caz in care nu ar fi vorba de infractiune, sau poate fi o tentativa ordinara de inselaciune, daca a fost trimisa cu intentia de a obtine foloase necuvenite. Pe urma firmele au dreptul sa faca oferte si sa trimita facturi a caror plata ramane la liberul arbitru al celui care o primeste, deci nici asa n-ar fi infractiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune? ContSters219685 ContSters219685 asi vrea sa stiu daca se considera infractiune sau ce riscuri are o fata daca sta pe un sit si vb cu barbati straini si ei ii pun bani sa mearga la ei si ea nu ... (vezi toată discuția)
Inselaciune sau nu?ajutor FenichiuBogdan FenichiuBogdan Am si eu o intrebare. Am un prieten care a folosit posta romana pentru a trimite unei persoane un colet cu altceva decat trebuia sa primeasca persoana ... (vezi toată discuția)
Avocatul m-a inselat cu onorariul...? mihneaandrei mihneaandrei In urma unui necaz, printr-o cunostinta, am fost nevoit sa apelez la serviciile unui avocat, relativ cunoscut. La 2-3 zile dupa prima discutie avuta telefonic, ... (vezi toată discuția)