avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... HCL in contencios administrativ
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

HCL in contencios administrativ

Am o nelamurire referitoare la Legea contenciosului Administrativ.
In legea Contenciosului Administrativ se folosesc termenii de "act administrativ individual" si "act administrativ normativ". Va rog sa-mi spuneti daca o Hotarare a Consiliului Local prin care "se aproba Lista de prioritati cu tinerii care au acces la locuintele construite de ANL" se incadreaza la una din cele doua categorii si deci daca poate fi atacata in Contencios Administrativ. Deasemenea va rog sa-mi spunti care este termenul de depunere a plangerii prealabile in cazul unei astfel de HCL. Mentionez ca eu am depus o cerere privind repartizarea unei locuinte ANL dar nu am fost inclus in lista aprobata prin HCL.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Razvan Florescu , utilizator 12:48, 16 Iulie 2009
eset act administrativ individual individual, dara daca va vatama un interes legitim puteti formula recurs gratios iar dupa primirea rasounsului sau in caz de neprimire a lui sa atacati in contencios acest act.
Aveti un termen de 30 zile de la comunicare. Sau de la data cind dvs ati luat act de aceasta hotarare (eventual un raspuns al autoritatii prin care vi s-a comunicat ca s-a adoptat aceasta hotarare, in care nu sunteti inclus).
Numai ca, nu vad cum, avind in vedere ca este vorba despre un act administrativ individual, care este vatamarea produsa interesului dvs prin adoptarea acestei hotarari, asa ca s-ar putea sa vi se invoce lipsa calitatii procesuale active.
Eventual, puteti proceda la promovarea unei actiuni in contencios, urmare a unui raspuns prin care autoritatea, nelegal, nu va solutioneaza o cerere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plan urbanistic de detaliu rrodica rrodica Se poate ataca in contencios administrativ un plan urbanistic de detaliu, care in acest moment este doar la faza de plan, afisat pe site primarie, adica inca ... (vezi toată discuția)
Atacare act administrativ de prefect julien_slbz julien_slbz Prefectul poate ataca si anumite articole dintr-o hotarare a unui consiliu local ( considerate nelegale ) sau este obligatie atacarea in totalitate a HCL-ului, ... (vezi toată discuția)
Contencios administrativ benonia 5 benonia 5 Sunt functionar public si de la 01.09.2010 am intrat in preaviz. A fost organizat o mascarada de concurs (am probe in acest sens), in urma caruia am fost ... (vezi toată discuția)