avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs admis. Trimitere la fond pentru continuarea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs admis. Trimitere la fond pentru continuarea judecatii

Am o situatie ...interesanta.
Am formulat recurs impotriva unei Incheieri prin care s-a dispus suspendarea cauzei cf. art. 413(1)pct.1 cpc., instant de fond apreciind ca dezlegarea cauzei depinde de solutionarea altui dosar care se tot plimba pe lipsa de competenta de la o instanta la alta prin tara.
Instanta de control judiciar a constatat ca dosarul pentru care s-a dispus suspendarea nu are nicio legatura cu ,cauza respectiva, a admis recursul si a trimis cauza primei instante pentru continuarea judecatii.
Ce credeti ca face prima instanta? La termenul fixat pentru contiuarea judecatii, amana solutionarea cererii de repunere pe rol la data de ..noiembrie 2015 în vederea soluţionării ...ACELUIASI DOSAR PENTRU CARE A DISPUS PRIMA DATA SUSPENDAREA !
Ce sa fac? Semana asa, cu o ..suspendare mascata! Sa fac contestatie pentru tergiversarea judecatii?

Ms frumos!
Cel mai recent răspuns: Irina S. , utilizator 14:39, 24 Septembrie 2015
Puteti formula contestatie privind tergiversarea procesului conform art.522-526 NCPC.Dar, atentie, conform art.526(1) NCPC daca se constata ca, plangerea sau contestatia au fost facute cu rea credinta, puteti fi amendata cu amenda judidicIara intre 500-2000 lei.si despagubiri ptr. repararea prejudiciului creat prin plangere sau contestatie.
Daca instant de control judiciar trimite cauza primei instante pentru continuarea judecatii , apreciind ca dosarul pentru care s-a dispus suspendarea nu are nicio legatura cu ,cauza respective, iar instant de fond, la termenul fixat pentru contiuarea judecatii, amana solutionarea cererii de repunere pe rol la data de ..noiembrie 2015 în vederea soluţionării ...ACELUIASI DOSAR PENTRU CARE A DISPUS PRIMA DATA SUSPENDAREA , vedeti cumva vre-o rea credinta din partea reclamantului in promovarea unei contestatii privind tergiversarea procesului ?
Ms!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repunere pe rol a unei cauze suspendate in baza art.244 pct.1 c.p.c. si solutionare matilda2009 matilda2009 Buna seara. Am un dosar in recurs la o curte de apel, avand ca obiect contestatie decizie de pensionare. In ianuarie 2011 s-a dispus suspendarea ... (vezi toată discuția)
Interesant ioanandrei ioanandrei am cistigat un proces care s-a intins pe durata a 5 ani in : TRIBUNAL ( fond ) am cistigat , CURTE DE APEL ( apel ) am cistigat , INALTA CURTE ( recurs ) ... (vezi toată discuția)
Suspendarea procesului in urma recursului suspenda si procedura florindbro florindbro Legat de insolventa, in cadrul unui proces s-a dispus suspendarea pana la solutionarea recursului : \\"Solutie: Dispune suspendarea cauzei în baza art.300 ... (vezi toată discuția)