avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cum actionez in instanta asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cum actionez in instanta asociatia de proprietari

doresc sa actionez in instanta asociatia de proprietari datorita faptului ca in luna aprilie ac. au solicitat plata de doua ori plata intretinerii , am prima chitanta cu suma de plata , pe motiv ca a fost schimbat administratorul .
Nu am avut acces la documentele care au condus la aceasta situatie , desi le am cerut presedintelui asociatiei printr o adresa scrisa .
as vrea sa aflu daca le transmit prin posta o noua solicitare prin posta cu confirmare de primire pentru copii ale documentelor care au condus la plata de doua ori a intretinerii aferente lunii aprilie, conf L 554 , in cayul in care nu primesc raspuns ,, pot actiona in instanta persoanele responsabile ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:45, 24 Septembrie 2015
Anterior oricarui demers catre autoritati,incercati sa clarificati situatia amiabil
Eventuala actionare in instanta a asociatiei de proprietari,garanteaza stress,timp alocat termenelor de judecata dar nu asigura reclamantului o hotarare favorabila
Comunicati prin corespondenta postala cu confirmare de primire cerere in temeiul disp L nr 230/2007 art 10 ,de prezentare documente justificative
Puteti sa clarificati amiabil,formuland contestatie in temeiul disp HG nr 1588/2007 art 12 A al c si d ,impotriva valorii impuse in lista de intretinere-in termen de 10 zile de la afisarea acesteia
Presedintele de asociatie are obligatia sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile
Daca la aceste demersuri presedintele de asociatie refuza sa raspunda,puteti sesiza oficial serviciul de sprijinire si indrumare asociatii de proprietari,care ar trebui in termen de 30 de zile sa va comunice raspuns oficial
Variantele mentionate sunt de preferat ca si termen de solutionare
Daca in final nu primiti raspuns multumitor puteti actiona asociatia de proprietari in instanta,
dar atentie ,redactati cu atentie actiunea,astfel incat sa nu beneficiati in final de hotarare defavorabila si eventual sa fiti obligat la plata de sume suplimentare=cheltuieli de judecata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces costicul costicul Va relatez urmatoarea speta . Un vecin a fost dat in judecata pentru neplata datoriilor la asociatie. El din luna iunie 2010 nu a mai platit nimic, avand si ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea la plata cotei anuale a fondurilor de reparatii, de rulment, de litigii, etc in cursul unei singure luni cristi1010 cristi1010 In blocul in care locuiesc, presedinta blocului si cativa asociati au hotarat ca cota-parte ce-i revine fiecarui proprietar din fondul de rulment, de ... (vezi toată discuția)
Contestatie catre com.exc.al asoci.de prop. moragrigore moragrigore Pe data de 03.03 2012,am depus o contestatie catre com.exec.Astazi este 22.05.2012.Nu am primit raspuns.la ce am cerut conform art.10,din Leg230/2007.in ... (vezi toată discuția)