avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... PFA si incetare plata indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

PFA si incetare plata indemnizatie

Buna ziua,
as vrea sa imi fac un Pfa pentru a obtine o finanatare pentru a-mi cumpara vaci pe care sa le cresc si apoi sa le vand. Acum sunt in CIC pana in febr 2016, este posibil sa fac acest lucru fara a-mi pierde dreptul la indemnizatie?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:58, 24 Septembrie 2015
In perioada de concediu crestere copil (CCC) puteti sa deveniti PFA dar sa nu obtineti venituri mai mari de 3.000 lei pe an calendaristic.
la venituri sunt cumva specificate ce fel de venit?....are vre-o relevanta daca sunt impozabile sau nu?....finantarea cf art 42 lit r din CF nu sunt impozabile sau ma insel?...sunt intr-o mare nebuloasa ...iar un rasp oficial nu am inca....va multumesc.
Este vorba de venituri profesionale (din prestarea unei activitati) impozabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul crestere copil pentru cim si pfa Andrew_G Andrew_G Buna ziua, va rog sa ma lamuriti in urmatorul aspect: -sunt angajat cu CIM din februarie 2016 avand salariul net 1500 ron. curand mi-am deschis pfa ... (vezi toată discuția)
Pfa in concediu de crestere a copilului stelutanicoleta stelutanicoleta am voie sa infiintez pfa pentru meditatii daca sunt in concediul de crestere a copilului fara sa intrerup concediul? (vezi toată discuția)
Pfa in timpul concediului de crestere a copilului irina69 irina69 As dori sa intreb daca atunci cand esti in concediu de cresrere copil pana la 2 ani, poti obtine venituri de la un PFA , care este deschis pe numele tau, sau ... (vezi toată discuția)