avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat de mostenitor- teren fara titlu de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat de mostenitor- teren fara titlu de proprietate

In 1991 a decedat tatal meu. In 1992 am facut succesiunea si s-a inpartit cladirea 1/2 eu 1/2 mama iar terenul din curte mi-a revenit mie.Nu avem titlu de propietate. Trebuie sa se emita unul sau pot ramane doar cu certificatul de mostenitor pentru ca nici pe numele tatalui meu nu exista titlu ?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 19:34, 25 Septembrie 2015
Depinde ce vreti sa faceti cu terenul, daca vreti sa vindeti va trebuie titlul de proprietate.
Salut.
În primul rând împărțirea în cote de 1/2 și respectiv 1/2 nu văd a fi corectă, dar acest lucru nu face obiectul răspunsului pe care îl solicitați.
Dacă nu există titlu de proprietate atunci cum a fost inclus în succesiune?
Mama si-a pastrat doar 1/2
In 1992 nu erau titluri de proprietate succesiunea s-a facut pe baza unei adeverinte de la primarie.Eu asta intreb acum nu trebuie titlu sau cui trebuie sa ma adresez ?
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2015
MaioruNicu, utilizator
Titlul de proprietate pentru curte se emite doar daca s-a solicitat acest lucru la primarie, in baza legilor fondului funciar. Din oficiu nu se emite nimic. Ca sa faceti cadastru, obligatoriu veti avea nevoie de actul de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Granituire MaioruNicu MaioruNicu BUNA. In 1991 a decedat tatal meu. In 1992 am facut succesiunea si s-a inpartit cladirea 1/2 eu 1/2 mama iar terenul din curte mi-a revenit mie. Nu avem carte ... (vezi toată discuția)
Titlu de propietate suprapus peste act de vanzare cumparare aliss73 aliss73 In anul 1992 bunicii vand o bucata de pamant din curte(300 metri)unei nepoate prin act de vanzare cumparare,pamantul respectiv ramanand in indiviziune.Vanzarea ... (vezi toată discuția)
Reconstituire drept proprietate sinad sinad Va rog un raspuns cat mai pertinent si elaborat Tatal meu decedat a facut o cerere de reconstituire a dreptului de proprietate in anul 1991 pe legea 18/1991 ... (vezi toată discuția)