avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturi copil concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturi copil concubinaj

Buna ziua,
As dori sa stiu ce drepturi are un copil nascut intr-o relatie de concubinaj, recunoscut de catre tata, iar parintii locuiesc impreuna desi nu s-au casatorit inca. De asemenea intr-un caz de separare al parintilor ar putea ramane la mama sau ar fi probleme in acest caz? Si de asemenea bunurile in comun ale parintilor, obtinute in aceasta perioada de concubinaj se considera bunuri comune? Mai exact mama a lucrat inainte de nasterea copilului, contribuie la cheltuielile casei, investitii in apartament.
Multumesc!:)
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:51, 24 Septembrie 2015
La ce drepturi va referiți când e vb de copil? Are.dreptul sa fie întreținut de ambii părinți.
Dacă decedează vreun.parinte, îl mosteneste..în rest..pt dreptul copilului va uitați la legea 272/2004, actualizata.
Ambii părinți exercita autoritatea parinteasca, iar de locuit va locui cu mama dacă are condiții decente de locuit.
Nu știu cat poate dovedi mama ca a investit în ap. Dacă poate, se poate adresa instantei pt a îl obliga pe proprietar sa ii dea banii. în concubinaj, bunurile sunt ale celui ce are factura pe ale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort/partaj/incredintare copil minor yonutzzell yonutzzell Buna ziua . Ma numesc C. V. si sunt casatorit cu N.D de aproximativ 3 ani si avem un copil de 1an si 6 luni. Am locuit la domiciliul meu pe perioada ... (vezi toată discuția)
Despre divorț si custodie a.ciubotariu28@yahoo.com a.ciubotariu28@yahoo.com În ce circumstanțe poate o mama pierde custodia copiilor? (vezi toată discuția)
Custodia comuna corneliulipa corneliulipa Buna ziua! As dori sa-mi spuneti ce inseamna custodia comuna, la ce situatii se refera mai precis!Unde gasesc un text de lege care sa ma lamureasca exact ... (vezi toată discuția)