avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Despre divorț si custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Despre divorț si custodie

În ce circumstanțe poate o mama pierde custodia copiilor?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 10:36, 21 Decembrie 2016
Va referiți la exercitarea autoritatii părintești. Autoritatea părintească se exercită în comun de ambii părinți, aceasta fiind regula, iar în mod excepțional dacă există motive întemeiate, având în vedere interesul superior al copilului, instanţa hotărăşte ca autoritatea părintească să fie exercitată numai de către unul dintre părinţi.
Ca motivele întemeiate sunt avute în vedere dispozițiile art. 36 alin. 7 din Legea 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului.
a.ciubotariu28@yahoo.com a scris:

În ce circumstanțe poate o mama pierde custodia copiilor?

În lege nu există termenul de «custodie».
Autoritatea părinteasca asupra minorului (și chiar drepturile părintești) îi poate fi retrasă oricărui părinte, sau chiar ambilor părinți, dacă se constată că dă dovadă de gravă neglijență fața de copil sau îi pune acestuia în pericol integritatea fizică și psihică.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Decembrie 2016
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie exclusiva amandina20 amandina20 buna ziua.as avea o intrebare,am un copil de 3luni si m-am despartit de tatal lui,nu am fost casatoriti,copilul este pe numele lui si as vrea sa il dau in ... (vezi toată discuția)
Renuntare custodie Ada Fediuc Ada Fediuc Fostul meu sot, doreste sa renunte la custodia copilului. Aceasta actiune este posibil sa se efectueze la notariat sau doar la judecatorie? Multumesc. (vezi toată discuția)
Conditii obtinere custodie exclusiva cmutulescu cmutulescu care sunt conditiile pentru a obtine custodia totala asupra copilului in cazul unui divort. (vezi toată discuția)