avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea 230/2007 Platim intretinere pt o persoana care ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea 230/2007 Platim intretinere pt o persoana care locuieste doar 9 zile la fiecare 3 luni?

Buna ziua,Intrebarea mea este urmatoarea:s_a modificat intre timp legea?
Sotul meu este sofer de transport international.Cea mai scurta cursa este de 3 luni si cea mai lunga ,9 luni.Important in acest caz este faptul ca indiferent de durata cursei,,acasa,nu sta decat 9 zile si in cea de_ a zecea zi pleaca.Ne_am mutat de curand si responsabila de scara spune ca indiferent de situatie,il va trece pe sotul meu la intretinere la fiecare 3 luni.
Este legal?Nu este un abuz?Nu ar trebui sa stea la domiciliu minim 15 zile chiar daca vine acasa la 3 luni?Cum ar trebui sa procedez?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:27, 24 Septembrie 2015
Buna ziua,

Legea este clara, min 15 zile (nu neaparat consecutive) lunar locuite. Daca este o problema pt Dvs - nu am idee cat sunt la Dvs in asoc cheltuielile per pers , la noi nu depasesc 20-25 lei , puteti dovedi cu foile de parcurs ale sotului. Mult succes in continuare
Nu s-a modificat legea
HG nr 1588/2007Art. 17. - (1) Comitetul executiv al asociaţiei de proprietari are următoarele atribuţii:

r) stabileşte cotele de participare pe persoană la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul în clădire şi pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe lună; stabileşte perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriaşii, pot solicita în scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoană şi care trebuie să fie de cel puţin 15 zile pe lună, conform hotărârii adunării generale;

Responsabila de scara nu are competenta comitetului executiv sa dispuna dupa propriul interes persoane la intretinere
Solutionati problema direct cu presedintele de asociatie de proprietari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numarul de persoane la intretinere lidia00 lidia00 Buna ziua !Am si eu o problema,noi ca familie suntem4 dar sotul meu lucreaza pe tir in tara si vine in weekend-uri acasa ,uneori vine de vineri dupa amiaza sau ... (vezi toată discuția)
Scaderea de la intretinere bureac62 bureac62 va rog mult sa ma lamuriti daca pentru a fi scazut de la plata cheltuielilor pe persoana pentru lipsa de la domiciliu mai mult de 15 zile ,de exemplu...20 de ... (vezi toată discuția)
Dreptul proprietarului de a avea musafiri fara ca acestia sa plateasca la intretinere. sesa10 sesa10 Va rog, am o intrebare: Pentru ca suntem in plin proces de schimbare a administratiei asociatiei, persoanele in cauza incep prin a incerca sa se razbune pe ... (vezi toată discuția)