avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acţiune de partaj judiciar - ieşire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acţiune de partaj judiciar - ieşire din indiviziune

Bună ziua! Cu privire la o acţiune de partaj judiciar - ieşire din indiviziune, în situaţia în care reclamantul solicita atribuirea în natură a cotei din terenurile supuse partajării, iar eu, în calitate de pârât nu doresc atribuirea în natură a cotei ce mi s-ar cuvenii, renunţând la partea mea în favoarea reclamantului, cu condiţia plăţii unei sume cu titlu de sultă/despăgubire, am următoarele întrebări:
- se poate solicita obligarea reclamantului la plata unei sume cu titlu de despăgubire/sultă, având în vedere faptul că eu nu am avut cunoştinţă despre terenurile respective din anul 1997, până în luna iunie 2015, iar reclamantul a declarat că a lucrat terenurile respective;
- În situaţia în care reclamantul nu este de acord cu plata unei sume cu titlu de sultă/despăgubire, pot solicita instanţei aplicarea dispoziţiilor art. 991-992 CPC, prin vânzarea ternurilor ce mi s-ar cuvenii de către un executor judecătoresc şi dacă articolele menţionate sunt aplicabile în această situaţie.
- care este temeiul de drept prin care pot solicita reclamantului plata unei despăgubiri pentru lipsa de folosinţă a terenurilor din anul 1997 şi plata de daune morale, având în vedere faptul că acesta a ascuns terenurile faţă de mine, iar eu nu am avut cunoştinţă despre existenţa lor până în luna iunie 2015;
- dreptul de a cerere despăgubiri pentru lipsa de folosinţă şi daune morale în situaţia expusă, s-a prescris.
Vă mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 18:55, 24 Septembrie 2015
Intr-advar, dreptul de a solicita despagubiri/daune materiale/daune morale, s-a prescris,puteti solicita numai pe 3 ani in urma,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune puf3056 puf3056 Socrul meu, veteran de razboi a mostenit impreuna cu fratii si surorile lui mai multe suprafete de teren intra si extravilan. Care sunt pasii obligatorii ... (vezi toată discuția)
Acţiune de ieşire din indiviziune razvi_09 razvi_09 Bună ziua! Sunt moştenitorul unei cote de 1/4 dintr-un teren şi a pasivului legat de acesta - 4.000 lei (impozite şi alte datorii), fiind formulată în ... (vezi toată discuția)
Divorț în urmă cu 38 de ani, partaj neefectuat. poate avea pretenții fosta soție la succesiune, sau dreptul este prescris? constantinescu georgeta constantinescu georgeta Sotul meu decedat a mai fost casatorit si nu a facut partaj cu fosta sotie intrucit apartamentul a fost achizitionat dupa despartirea in fapt si inainte cu ... (vezi toată discuția)