avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Sanctiune contraventionala lipsa rovinieta, semnatura ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Sanctiune contraventionala lipsa rovinieta, semnatura olografa SCANATA

Am primit la posta in data de 24.09.2015 un proces verbal redactat electronic, emis de CNADNR si intocmit in data de 14.09.2015, pentru faptul ca am circulat la data de 01.05.2015 fara a detine rovinieta valabila.
Mentionez ca procesul verbal este semnat de agentul constatator cu o semnatura olografa SCANATA.
Am achitat deja amenda pentru a ma incadra in termenul de 48 de ore.

1. Este valabila semnatura scanata, se poate contesta in instanta?

Am circulat fara rovinieta in necunostinta de cauza. Am constatat in August ca nu am rovinieta si am achitat imediat rovinieta pe un an de zile. Din moment ce am primit abia acum amenda pentru un eveniment savarsit in Mai, ma astept sa mai vina inca vreo 3 amenzi(Iunie, Iulie si August) pentru lipsa rovinieta.

2. Pentru amenzi multiple si pentru cazul meu in speta se va putea face contestatie la amenzile viitoare pentru lipsa rovinieta?

Daca primeam amenda in Iunie imi achitam rovinieta negresit. Consider ca daca nu imi achitam rovinieta in August, primeam amenzile abia in Noiembrie(in limita termenului legal) pe ideea ca: asta nu stie ca nu are rovinieta, il mai lasam sa circule ca sa mai adune amenzi si abia apoi i le trimitem pe rand. Cu siguranta este premeditata treaba si exista sistem informatic pentru asa ceva. Au grija cei de la CNADNR sa adune cati mai multi bani de la uituci, in loc sa-i preocupe starea drumurilor.
Ultima modificare: Joi, 24 Septembrie 2015
seti, utilizator

Alte discuții în legătură

Amenzi repetate lipsa rovigneta nicuciucanu nicuciucanu s-a circulat cu o masina intregistrata pe firma in necunostinta de cauza in ultima parte a lui dec 2014 ,cand nu s-a realizat expirarea rovinietei si acum ... (vezi toată discuția)
Amendă rovinietă anthynidiany anthynidiany În data de 25.07.2016 am primit o amendă pentru că am circulat fără rovinietă în data de 11.02.2016. Procesul verbal scrie că e întocmit pe data de ... (vezi toată discuția)
Urgent: sanse contestare amenda rovinieta pentru lipsa semnatura de mana agent office1zoran office1zoran Buna seara, am nevoie de ajutor intr-o chestiune urgenta. Ce sanse am sa castig un proces in instanta daca contest o amenda pentru lipsa rovinieta care nu are ... (vezi toată discuția)