avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara stabilita in suma fixa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara stabilita in suma fixa

Buna ziua,
Am o hotarare judecatoreasca prin care s-a hotarat ca pensie alimentara sa fie de 210 lei.Suma respectiva ramane aceeasi pana la implinirea varstei de 18 ani a copilului sau se modifica in functie de salariul tatalui?Daca depinde de salariu, ce as putea sa fac,pentru a primi pensia conform legii?
Problema este ca pana acum primeam cei 210 lei, iar acum primesc mai putin cu 7 lei.Justificarea tatalui copilului a fost ca i se retine un comision pentru ca, spune el, exista o lege prin care trebuie sa-i opreasca 9% din valoarea pensiei.
Nu stau in cei 7 lei, dar mi se pare normal sa se respecte legea.

Ma puteti ajuta va rog cu un sfat?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:53, 25 Septembrie 2015
Buna ziua,
Pentru actualizarea pensiei aveti dreptul ca, din 6 in 6 luni sa formulati o cerere in instanta pentu majorarea acesteia.
Instanta competenta este cea de la domiciliul minorului si cererea este scutita de taxa de timbru.
Va trebui ca sa indicati, daca stiti, locul de munca al soltului.
In cazul in care veniturile tatalui au crescut, puteti promova in instanta o actiune de majorare a pensiei de intretinere.
Nu exista nicio lege care sa prevada retinerea unui procent din pensia de intretinere. De altfel 9% din 210, nu este 7.
Introduceti actiune de majorare pensie, dvs in numele copilului minor indicand locul de munca al tatalui.

In conformitate cu prevederile art.15 lit.e OUG80/2013 o astfel de cerere care nu este accesorie divortului se timbreaza cu 20 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de reexaminare Ionela E. Ionela E. Buna ziua! Obiectul cererii mele este majorare pensie intretinere. Am aratat in cererea de chemare in judecata ca nu stiu daca paratul munceste cu contract de ... (vezi toată discuția)
Pensia de intretinere (alimentara) Annamarria123 Annamarria123 Sunt studenta in anul I la o facultate de stat si doresc sa primesc pensia alimentara de la tatal meu. Mentionez ca parintii au divortat dupa ce am implinit eu ... (vezi toată discuția)
Obligatiie parintilor divortati?! ContSters76214 ContSters76214 Fiul meu beneficiaza de pensie de intretinere de la tatal sau in suma de 235 lei/luna. In mai 2011 termina clasa a XII-a dupa care urmeaza bacalaureatul. ... (vezi toată discuția)