avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Doua popriri pentru un salariat
Discuție deschisă în Executare silită

Doua popriri pentru un salariat

Buna ziua,

Am si eu o nelamurire. Am doua popriri pentru acelasi salariat, de la executori diferiti. Trebuie neaparat sa-i retin salariatului 50% din salariu si sa-l impart intre cei doi executori, sau pot sa-i retin 1/3 si sa impart aceasta suma la doi? Pentru ca legea spune ca nu pot retine mai mult de 50% din salariul net.

Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 13:57, 25 Septembrie 2015
Asta înseamnă că indiferent de numărul popririlor, din salariu nu se poate reține mai mult de jumătate, dacă așa spune legea.
Asta am inteles, dar eu pot retine doar 1/3 si sa impart la doi?
Numai dacă sunteți pregatită să plătiți dvs. restul până la 1/2 din venitul lunar net al debitorului. Altfel, rețineți 1/2, până când Instanța de executare nu va fi decis să micșoreze cuantumul reținerilor prin poprire, sesizată de debitor printr-o contestație la executare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu serby30 serby30 sunt creditor intr-un dosar de executare silita avand ca obiect recuperarea unei sume de bani. debitorul, salariat, sustine ca are rate la banca in ... (vezi toată discuția)
Pensie alim si executare ghiuvy2005 ghiuvy2005 daca exista o hot jud pt pensie alim de la data actiunii feb 2010 si ac debitor mai are executare din aprilie 2010 cum se vor oprii banii de azi incolo pt ... (vezi toată discuția)
Limita poprire pana la 1/2 din salariu sau 1/2 din salariu seby14 seby14 Buna ziua, Am si eu o nelamurire. Am doua popriri pe salariu. Suma celor doua popriri poate fi mai mica decat 1/2 din salariu sau este fixa, adica 1/2 din ... (vezi toată discuția)