avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Limita poprire pana la 1/2 din salariu sau 1/2 din ...
Discuție deschisă în Executare silită

Limita poprire pana la 1/2 din salariu sau 1/2 din salariu

Buna ziua,
Am si eu o nelamurire. Am doua popriri pe salariu. Suma celor doua popriri poate fi mai mica decat 1/2 din salariu sau este fixa, adica 1/2 din salariu?
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 16:55, 14 Septembrie 2015
Legea spune până la 1/2. Dar executorul solicită 1/2. Doar Instanța de executare poate fixa un cuantum mai mic, dacă debitorul se află în stare de nevoie, de exemplu are copiii în întreținere și este singurul întreținător.
Multumesc de raspuns. In instiintarea de poprire nu se face referire la cuantumul retinerii. Da, am copii in intretinere, dar cei de la resurse umane spun ca nu imi poate retine mai putin de 50% din salariu. Va trebuie sa face contestatie?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, musai. Angajatorul nu poate reține mai puțin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua popriri pentru un salariat Florentina04 Florentina04 Buna ziua, Am si eu o nelamurire. Am doua popriri pentru acelasi salariat, de la executori diferiti. Trebuie neaparat sa-i retin salariatului 50% din ... (vezi toată discuția)
Retinere salar si poprire salar alexandraoana alexandraoana Buna dimineata. Am urmatoarea nelamurire: Un salariat are o retinere din salariu (care NU este poprire infiintata de executor judecatoresc). Acum este ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu serby30 serby30 sunt creditor intr-un dosar de executare silita avand ca obiect recuperarea unei sume de bani. debitorul, salariat, sustine ca are rate la banca in ... (vezi toată discuția)