buna ziua.
am fost sanctionat de un politist pentru nepurtarea centurii de siguranta.. undeva intr-un sat din jud. Arad.
procesul verbal a fost intocmit gresit adica nr masinii are inloc de ... PGM ..... PGN
va rog sa ma ajutati cu un model de contestatie a p.v. si procedura, eu fiind din Piatra Neamt si fapta a fost in jud. Arad. Trebuie sa trimit contestatia la Judecatoria Ineu? (este cel mai apropiat oras de satul in care am fost sanctionat)
va multumesc anticipat
Satul respectiv aparține de o comună, aceasta la rândul ei se află în circumscripția unei judecători. Pe procesul verbal este sau ar trebui să fie indicată instanța competentă, dacă nu este indicată instanța unde se poate depune cererea atunci acest aspect poate constitui încă un motiv, să spunem încălcarea dreptului la apărare dacă reușiți să demostrați că această nulitate relativă va creat o vătămare.
Motivul de nulitate cu referire la transcrierea greșită a nr. de înmatriculare poate conduce la nulitatea procesului verbal de stabilire a contravențiilor sau nu, depinde cum argumentați acest lucru.
De principiu se găsesc pe internet la o simplă căutare suficiente modele. Nu uitați de taxa de timbru judiciar pe care o plătiți la primăria unde aveți dumneavoastră domiciliul.
Un aspect important de care trebuie să țineți cont ar fi acela că orice motiv de fapt ar trebui să corespundă unui motiv de drept.
Motivarea în drept se poate desprinde din OUG 195/2002; O 2/2001 și diverse hotărâri CEDO, Codul de procedură civilă și altele după caz.
buna ziua, va multumesc pentru raspuns
din pacate nu am gasit pe internet un model pentru contestatia procesului verbal referitor la intocmirea gresita , poate cineva ma poate ajuta in acest sens.
stiu sigur ca PV este lovit de nulitate absoluta daca nu este scris corespunzator, indiferent de fapta. aici contest procesul verbal, nu fapta in sine.
multumiri