avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical este considerat vechime in munca?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical este considerat vechime in munca?

Buna ziua, la calculul indemnizatiei de somaj se poate lua in considerare concediul medical efectuat in 2015 ca perioada de vechime in munca, la stabilirea stagiului de cotizare conform Legii 12/2015 ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:18, 25 Septembrie 2015
1. Concediul medical nu este stagiu de cotizare la somaj, cu exceptia primelor 5 zile din concediile medicale pentru care se r[revede ca sunt suportate la plata de angajator.

2. Concediul medical este stagiu de cotizare la pensie, plata contributiei fiind facuta de salariat si de angajator.

Nu la pensie ma intereseaza, ma intereseaza strict la somaj!
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2015
somer1234, utilizator
1. In raspunsul meu v-am spus:
1. Concediul medical nu este stagiu de cotizare la somaj, cu exceptia primelor 5 zile din concediile medicale pentru care se prevede ca sunt suportate la plata de angajator.

2. Asta inseamna ca perioada de concediu medical nu se ia in calcul pentru stabilirea perioadei de acordare a indemnizatiei de somaj.

3. - Legea 12/2015 modifica Codul muncii si nu are legatura cu somajul.
- Cred ca va referiti la faptul ca "la stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata".
- Aceste precizari nu au legatura cu stagiul de cotizare la somaj.
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil 622580 622580 Buna ziua, Eu m-am angajat prima oara in 1 octombrie 2015. Pentru a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului trebuie sa am minim 1 an de zile ... (vezi toată discuția)
126 zile pre/post natal deduanca deduanca Buna ziua. Va rog sa mi spuneti daca cele 126 de zile pre/post natal se socotesc la vechime. Am dpn ul pe 19 iunie. Sunt angajata de pe 7 octombrie 2015. Daca ... (vezi toată discuția)
Concediul medical marinica71 marinica71 concediu medical platit cu 75% se considera vechime in munca sau se scade?multumesc! (vezi toată discuția)