avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa de succesiune intre doi copii si sotie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa de succesiune intre doi copii si sotie

buna ziua! tatal meu a decedat in anul 1998 . mostenitorii suntem: sotia si doua fete. taxa de succesiune dupa tata nu a fost facuta. am vrea sa o facem in urmatoarea perioada dupa care eu impreuna cu mama sa o despagubim pe sora mea iar mama sa ramana in grija mea . toata mostenirea este un apartament cu 2 camere in valoare de 33.000 euro. inteleg ca intr-un final se imparte la trei . intrebarea mea este asa :daca la taxa de succesiune dupa tata nu se prezinta sora mea care nu doreste impartirea ce este de facut??? mentionez ca sora mea este casatorita si are doi copii.....eu nu sunt casatorita si locuiesc cu mama .

multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: denisa-m , utilizator 19:00, 5 Octombrie 2015
Pentru dezbaterea mostenirii trebuie sa se prezinte toti mostenitorii, daca partile nu se inteleg se merge in instanta.
Trebuie luat in calcul si faptul ca se va plati impozit la valoarea masei succesorale deoarec au trecut mai mult de 24luni de la deces.
inteleg bine? se plateste impozit de 1% din cei 33 000 euro? de catre cine? mai este si taxa de timbru ? si clar onorariul notarului.
fiecare plateste in functie de procentul mostenit.
Multumesc! imi sunt foarte utile orice infomatie :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe succesiune parinti decedati de mai mult de 2 ani marian1976 marian1976 Buna ziua Am rugamintea de a-mi transmite cum se procedeaza in urmatorul caz. Mama a decedat in 2019, lasandu-mi prin testament cota sa din bunurile ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 7 ani viorici viorici Buna ziua, va rog frumos daca ma puteti ajuta, tata a decedat acum 7 ani si nu am deschis succesiunea. impreuna cu mama proprietari ai unui apartament cu 3 ... (vezi toată discuția)
Cum se imparte apartamentul intre surori? Hamarsold300 Hamarsold300 Daca A si B au avut impreuna un apartament si A a murit in 2016 si B in 2017, si au avut doua fete C si D , apartamentul se imparte in 2 parti, partea lui A ... (vezi toată discuția)