avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de inchiriere

buna dimineata.as dori sa intrb si eu cum se poate face un act de inchiriere al unei garsoniere ca in momentul expirari contractului sa nu am probleme cu chiriasi
Cel mai indicat ar fi prin act autentic la notariat
Aveti 2 variante:
1-- Mergeti la directia impozite si taxe locale si semnati acolo contractul de inchiriere(ei avand un formular tip de contract)
2--Va alegeti dvs exact forma de contract apeland la serviciile unui notar public care va autentifica actul.
Varianta 2 este mai costisitoare si nu stiu daca este neaparat mai "linistitoare" pentru dvs fiindca daca la finalul contractului exista daune sau probleme de orice gen ele nu sunt solutionate diferit daca contractul este autentificat la notar sau nu.
Contractul e legea partilor , de care acestea sunt tinute , iar continutul acestuia poate fi rezultatul acordului de vointa al partilor contractante , cand acestia , realmente , si-l exprima , si -l mentioneaza in respectivul act.In acest sens , pentru a avea in vedere efectele contractului (drepturile si obligatiile partilor ) va recomand sa apelati la un avocat , care va va indica anumite directii relevante in vederea incheierii unui asemenea contract.
Contractele tip , standard , nu ofera certitudine si nu se plieaza , intotdeauna , pe vointa partilor contractante.
Ultima modificare: Joi, 16 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
pentru contractul de inchiriere nu se prevede obligatia autentificarii acestuia la notar .
dar pentru mai multa siguranta puteti apela la un avocat care va poate redacta contractul .
de asemenea, va recomand sa inregistrati contractul la directia de taxe si impozite si sa platiti impozitul aferent , pentru a nu avea ulterior surprize .
In termen de 15 zile de incheierea contractului de inchiriere, proprietarul are obligatia de a-l inregistra la Administratia Financiara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere 1/3 din hala alfactrus alfactrus Buna ziua, Am nevoie sa inchiriez 1/3 dintr-o hala. Din punct de vedere al proprietarului si al meu nu avem nicio problema cu delimitarea exacta a partii ... (vezi toată discuția)
...autentificare... ContSters4579 ContSters4579 ...\"Art. 92 (1)Un act juridic semnat in fata avocatului, care poarta o incheiere, o rezolutie, o stampila sau un alt mijloc verificabil de atestare a ... (vezi toată discuția)
Antecontractul este obligatoriu la notariat? sudussrl sudussrl antecontractul de vanzare-cumparare a unei case este obligatoriu de incheiat la notariat? (vezi toată discuția)