avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca la negru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca la negru

cum ar putea fi calificata o actiune in justitie , privitoare la relatia de munca pe care am avut-o timp de 4 ani , respective 2009-2013 , fara a avea un contract de munca?
Ce pot cere , avand in vedere ca angajatorul nu are Societatea comerciala inregistrata la Registul comertului , nici pana in ziua de astazi , si este in ilegalitate ?
ma gandeam sa cer recunoasterea anilor de munca si obligarea angajatorului la plata contributiilor legale catre statul roman .
Mentionez ca am si o actiune in parallel la Serviciul Investigatii Fraude , unde s-au audiat alti angajati in acelasi regim .
Ma gandeam la suspendarea cause pana la definitivarea anchetei penale , sau sa merg in parallel ? un sfat ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:42, 26 Septembrie 2015
In litigiu de munca puteti solicita:
- recunoasterea perioadei lucrate ca fiind vechime in munca
- obligarea angajatorului la plata contributiilor catre bugetul de stat
- obligarea angajatorului la intocmirea si depunerea declaratiilor lunare catre institutiile abilitate in materie,astfel pentru perioada 2009 - 2010 va intocmi si va depune se depuneau la ITM, Casa de Pensii, AJOFM si Casa de Asigurari de Sanatate, incepand cu 01.01.2011 va intocmi si va depune declaratia D112.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul mi-a retinut din drepturile salariale si contributiile pe care trebuia sa le plateasca el la stat vs99teo vs99teo Va rog sa-mi spuneti daca este legal ca angajatorul sa achite contributiile pe care trebuie sa le plateasca el la stat din drepturile mele salariale. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in 2020 am fost de mai multe ori in somaj tehnic, ... uca2015 uca2015 Buna ziua, in 2020 am fost de mai multe ori in somaj tehnic, pt care mi s-au retinut contributiile pentru CAS si CASS. Am verificat stagiile de cotizare ... (vezi toată discuția)
Acte dosar somaj - vechime si cotizatie in cazul fostului angajator societate inchisa man_alessia man_alessia Buna ziua, Am fost astazi la AJOFM Cluj pentru depunerea dosarului de somaj insa, pentru a demonstra vechimea in munca de peste 5 ani, mi s-a cerut ... (vezi toată discuția)