avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiză greșită, temei juridic
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiză greșită, temei juridic

Judecătorul mi-a cerut să-i indic care este temeiul juridic în baza căruia cer tribunalului să-mi restituie suma achitată pentru o expertiză greșită! Poate să-mi spună cineva dacă există vreo lege care să-ți permită să ceri banii înapoi plătiți pentru o lucrare executată greșit?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 17:15, 5 Octombrie 2015
Restituirea onorariului poate fi facuta numai daca situatia se incadreaza in prevederile OG nr. 2/ 2000 cu modificarile si completarile ulterioare,
-ART. 22^1
(1) Dacă expertul tehnic judiciar numit este înlocuit din motive imputabile acestuia, organele de urmărire penală, instanţele judecătoreşti sau alte organe cu atribuţii jurisdicţionale pot dispune, odată cu înlocuirea şi restituirea în contul biroului local pentru expertize tehnice judiciare, în tot sau în parte, în termen de 30 de zile, a sumelor primite pentru activitatea de expertiză tehnică judiciară efectuată în cauza respectivă.
(2) Nerestituirea sumelor în termenul stabilit în contul biroului local pentru expertize tehnice judiciare constituie abatere disciplinară.
In cazul dvs. nu puteti invoca acest articol de lege. Mentionati ca expertiza a fost gresita in totalitatea ei. Instanta de judecata trebuia sa confirme prin incheiere de sedinta ca expertiza s-a constatat a fi gresita si sa motivee aceasta constatare.
Concluziile unei expertize pot fi infirmate numai printr-o contraexpertiza (dispusa/ aprobata de catre instanta de judecata) ale carei concluzii au fost acceptate de catre instanta si mentionate intr-o incheiere de sedinta.
gica_ungureanu a scris:

Judecătorul mi-a cerut să-i indic care este temeiul juridic în baza căruia cer tribunalului să-mi restituie suma achitată pentru o expertiză greșită! Poate să-mi spună cineva dacă există vreo lege care să-ți permită să ceri banii înapoi plătiți pentru o lucrare executată greșit?

Pe ce baza afirmati ca expertiza este gresita?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanta dispune retragerea onorariului stemi49 stemi49 Un expert a efectuat o expertiza tehnica judiciara specialitatea cadastru intr -o cauza, a avizat expertiza conform regulamentului de avizare la OCPI. OCPI, a ... (vezi toată discuția)
Expert in proces enachhe enachhe buna ziua! am un proces de partaj si a fost numit un expert acum 5 termene. problema este ca desi am achitat 1500lei, onorariu de expert, acesta a gresit ... (vezi toată discuția)
Continuarea unei expertize judiciare dupa renuntarea la calitatea de expert judiciar LauraCod LauraCod Buna ziua, Am efectuat o expertiza judiciara si am depus-o. Dupa o perioada, din motive personale am renuntat la calitatea de expert judiciar. Una din parti ... (vezi toată discuția)