avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neachitarea obligatiei de plata in contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neachitarea obligatiei de plata in contract de vanzare-cumparere cu rest de plata

Buna ziua,
Urmeaza sa vand un apartament printr-un contract de vanzare-cumparare cu rest de plata, restul de plata fiind de 4.000 euro. Eu doresc sa investesc avansul astfel obtinut. In cazul in care cumparatorul nu isi onoreaza obligatia si nu plateste si cei 4.000 de euro, eu nu ii pot da banii deja achitati inapoi. Conform clauzei de rezolutiune, inteleg ca as fi nevoita sa ii dau avansul inapoi, iar eu as redobandi dreptului de proprietate asupra apartamentului. Insa eu nu pot da banii inapoi, deoarece nu voi mai avea acei bani (care vor fi investiti, dupa cum am spus mai devreme). Cum ma pot asigura ca voi primi pretul integral? Ce clauza ar tb sa cuprinda contractul de vanzare-cumparare pt a fi asigurata ca nu voi fi nevoita sa returnez banii? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: MariaCX , utilizator 13:05, 27 Septembrie 2015
Nimeni nu va poate garanta de actele si actiunile cumparatorului
Pot intervenii situatii independente de vointa partilor
Prevedeti in promisiunea bilaterala de vanzare cumparare clauze asiguratorii favorabile dv
Va multumesc frumos pentru raspuns. Ceea ce nu reusesc eu sa inteleg este: se poate incheia un contract de acest tip fara posibilitatea rezolutiunii sale? Eu nu doresc sa returnez banii si sa primesc inapoi bunul. Este posibil legal sa stipulez acest lucru, ca nu doresc rezolutiunea, in contractul de vanzare-cumparare? Inca o data, va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune de vanzare cumparare neautentificata si nerespectata de dezvoltator misu1972 misu1972 Buna ziua, Anul trecut in luna august am incheiat un contract de promisiune de vanzare cumparare apartament. Am dat un avans de 5000 de euro iar contractul ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unui apartament pe care vanzatorul are ipoteca prima casa MustangGrecul MustangGrecul Buna seara, Doresc sa cumpar un apartament pe care vanzatorul l-a cumparat prin Prima Casa la BRD. Mai are 40 000 euro ramasi de platit. Din cate am ... (vezi toată discuția)
Antecontract credit prima casa jomini jomini Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Am depus dosarul pentru a accesa un credit Prima Casa. Mi-a fost aprobat de catre banca, totul este ... (vezi toată discuția)