avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilire domiciliu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilire domiciliu minor

buna ziua.as avea si eu o intrebare daca ati puta sa ma ajutati.sotia ma dat in judecata ptr stabilire domiciliu minor .nefiind inca divortati.eu am domiciliul in bucuresti iar ea este din alt judet.ce implica aceasta?multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:58, 27 Septembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Potrivit art.496 C.civ., locuinta copilului minor este la părintii săi, iar dacă aceştia nu locuiesc împreună vor stabili, de comun acord, locuinta copilului, în caz de neîntelegere între părinti instanta de tutelă fiind cea în drept să o stabilească, luând în considerare concluziile raportului de anchetă psihosocială şi ascultându­i pe părinti şi pe copil, dacă acesta a împlinit vârsta de 10 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent - luarea copilului de la domiciliul lui oache oache daca domiciliu copilului este stabilit la parinti mamei,ea poate sa vina sa ia copilu?mentionez ca a plecat 2 sapt de acasa iar parinti ei nu o mai primesc ... (vezi toată discuția)
Locuiesc în chirie cu contract, am domiciliu la altă adresă, ... Angevio05 Angevio05 Locuiesc în chirie cu contract, am domiciliu la altă adresă, cum să le fac la copii carte de identitate dacă la adresă mea de domiciliu nu pot,nu ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliu minor ciresicam9 ciresicam9 buna ziua, am 2 copii si sunt divortata , in vara anului trecut s a dat rezolutia sentintei definitiva si irevocabila ,stabilirea domicilului minorilor la ... (vezi toată discuția)