avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul energie termica coloane verticale debransati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul energie termica coloane verticale debransati

buna ziua!
Am vz tot felul de discutii pe tema aceasta dar tot nu este clar. Eu am gasit in Legea Asociatiilor 230/2007potrivit art.3 lit (b) ca, la cota parte din proprietatea comuna niciun proprietar nu poate renunta.
As vrea sa stiu legea in vigoare conform careia un proprietar care are centrala de apartament, intr-un bloc cu incalzire de la reteaua de termoficare a orasului, DACA ISI IZOLEAZA TEVILE VERTICALE< NU MAI PLATESTE NIMIC!
Acele tevi, izolate sau nu,trec prin apartamentul LUI.iar contorul din beci va contoriza si cota parte a celor debransati, care se va repartiza celorlati proprietari, crescand costul pe apartamentele nedebransate.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Gigeltavalitu , utilizator 18:58, 27 Septembrie 2015
Nu exista dispozitie in vigoare care sa prevada facilitatea scutirii de la plata parti comune daca proprietarul izoleaza coloanele verticale
Aspectul ca proprietarul a inteles pentru majorarea confortului in proprietate sa renunte la sistemul centralizat de alimentare cu utilitati ,nu constituie temei legal pentru scutirea de la plata cote parti comune


Revin si eu cu o nelamurire. Inteleg ca nu (mai) exista reglementare de scutire a platii pt tevile de incalzire expuse (izolate sau nu) in apartamentele debransate.

Cum se face calculul de plata pt tevile respective? ( la noi nu s-au perceput pana acum acele tevi si ma gandesc ca ar trebui, totusi, facute lucrurile cum trebuie)

Multumesc
Articolul 2 din Ordinul ANRSC nr. 343/2010 prevede ca, in cazul in care nu se reuseste montarea repartitoarelor pana la venirea frigului,
"se admite, numai pentru acest sezon de incalzire, utilizarea in calculele de repartizare a unei cote procentuale aferenta partilor comune de 30% din valoarea facturii pentru incalzire in lunile decembrie, ianuarie si februarie si de 50% din valoarea facturii in celelalte luni".

Pai bun, asta era in 2010. Acum cum e? Nu avem si nu vom avea repartitoare de caldura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul facturii de caldura ContSters110396 ContSters110396 In cazul in care pe scara sint apartamente cu si fara centrala termica de apartament si neexistind repartitoare de caldura la cei nedebransati de la sistemul ... (vezi toată discuția)
Lege 2012 referitoare la izolarea tevilor comune?? utilizatorx utilizatorx Buna ziua! As vrea sa stiu daca izolarea tevilor comune in cazul unui apartament cu centrala pe gaz (restul ap din condominiu avand incalzire centrala) atrage ... (vezi toată discuția)
Posibila incalcare a legii 296/2oo4 iraela iraela Buna ziua, Sunt unul din numerosii proprietari care s-au debransat legal dela sistemul centralizat de incalzire cu multi ani in urma. Dupa cum bine stiti, de ... (vezi toată discuția)