avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Verificare asociatie de catre ITM
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Verificare asociatie de catre ITM

Buna ziua
Poate cineva sa mi spuna care este perioada ( zile , saptamani , luni si ma opresc ) cand ITM poate incepe o verificare la o asociatie de proprietari pe legislatia muncii in urma unei sesizari avand si dovezi in acest sens ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: zxc1 , utilizator 13:58, 4 Octombrie 2015
In urma unei sesizari , ITM-ul poate efectua un control la angajatorul respectiv astfel incat sa se incadreze in termenul de 30 de zile pentru a raspunde petentului.
"eugarizan", te rog dă detalii despre motivul sesizării I.T.M. pentru Asociaţiile de Proprietari.
În ce situaţii e legal să chemi pentru un control ?
Mie mi-au spus de la I.T.M. că nu prea fac controale la A.P.
Nu prea se fac, nu inseamna ca in cazul sesizarilor nu se vor efectua controale la As.Pr.

In situatia in care o asoc. de propr.are persoane angajate cu c.i.m., atunci nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.
Ultima modificare: Duminică, 27 Septembrie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc foarte mult , raspunsul dupa 30 de zile al ITM - ului a fost si citez :
'' va comunicam faptul ca ITM a luat act de aspectele sesizate de dvs.urmand a face obiectul unor verificari de specialitate in limita de competenta ...."
Dupa aproximativ 4 ( patru ) luni se primeste un raspuns care suna cam asa :
" va comunicam ca ITM a efectuat un control de specialitate ......iar pentru neconformitatile constatate au fost luate masurile legale ce se impun "
Domnule Consilier Juridic daca mai doriti sa mi raspundeti , asi dori un raspuns la urmatoarea intrebare :
- cel care a facut sesizarea , chiar nu trebuie sa stie masura / masurile care sau luat in acel caz ? pentru ca este foarte important acest lucru pentru cel care a facut sesizarea .
De ce este considerat acest lucru un secret ? cum pote sa stie cel care a facut sesizarea ca a avut loc acel control ?
Pentru ca va mai spun un amanunt ; sesizarea facuta nu a fost in scop de razbunare ci i s a adus un prejudiciu .
Incaodata va multumesc si daca se poate ,astept un raspuns .

Pentru ca am fost intrebat despre motivul sesizarii , este vorba despre incheierea unei conventii civile de prestari servicii cu timp de lucru de 2 ore / zi intre asociatie si un administrator in urma suspendarii vechiului administrator pe motiv ca nu avea atestat conform legilor in vigoare si incadrare lui ( vechiului ) pe post de ajutor de administrator, adica se ocupa de activitati administrative !
Cel angajat nu stim cu ce se acupa si in felul acesta fondul de salarii in loc sa scada , a crescut .
Ultima modificare: Duminică, 27 Septembrie 2015
Adriantot, moderator
eugarizan a scris:

cum pote sa stie cel care a facut sesizarea ca a avut loc acel control ?

ITM a emis raspunsul catre reclamant in baza sesizarii initiale si a rezultatelor verificarii
Daca studiati atent documentul emis de ITM veti constata ca face referire la numarul de inregistrare al sesizarii depuse de dv
Puteti afla masurile legale dispuse in urma verificarii solicitand audienta la conducerea ITM-avand in vedere ca informatiile nu se afla sub incidenta informatiilor cu caracter special

Alte discuții în legătură

Care e relaţia proprietar apartament - preşedinte asociaţie, de angajator - angajat ? ? zxc1 zxc1 Care e relaţia dintre un proprietar de apartament şi un preşedinte (administrator) de Asociaţie de Proprietari, de angajator - angajat ? Am întrebat la ... (vezi toată discuția)
Aș vrea să știu detalii despre contractele de muncă ale administratorului și ale altor angajați din asociația de proprietari. cine mi le poate da? flory_mr flory_mr Cum pot afla detalii despre contractele de muncă ale administratorului și ale altor angajați din Asociația de Proprietari, știind că eu sunt membru ... (vezi toată discuția)
Administratorul unei asociații e neatestat de primãrie - avem dreptul sã facem o sesizare cãtre i.t.m. ca și ”angajatori” ? asa123 asa123 Ce putem face dacã am aflat de la Biroul Asociații de Proprietari din Primãrie, cã așa-zisul Administrator al A.P. X nu e atestat, dar - și citez pe cei ... (vezi toată discuția)