Buna ziua
Poate cineva sa mi spuna care este perioada ( zile , saptamani , luni si ma opresc ) cand ITM poate incepe o verificare la o asociatie de proprietari pe legislatia muncii in urma unei sesizari avand si dovezi in acest sens ?
Va multumesc
zxc1 asa cum spune Domnul Consilier Juridic , ITM se ocupa numai de legislatia muncii , de administratori si presedinti ar trebui sa se ocupe un serviciu din Primarie care se numeste SRAP , intrebare :
- in ce sector locuiti ?
Pentru orice eventualitate faceti o petitie la acest serviciu in care solicitati o verificare a atestatului administratorului daca este valabil .
Da, ştiu că Serviciul din Primărie are atribuţiile astea, dar refuză măcar să trimită o Adresă sau o somaţie către ei, să le spună dacă au încălcat legile din domeniu.
Dacă Primăria ar aplica corect art. 52, 53, 54, 55 şi mai ales 56 din Legea 230/2007, ar fi totul sub control.
Mă gândeam că poate şi I.T.M.-ul să aibă o mică atribuţie în sensul ăsta, pentru că angajaţii Din Asociaţii sunt ca şi angajaţii noştri, odată ce le plătim un salariu şi Impozite şi taxe.
Plus că se dau bani cu nemiluita, dacă avem în vedere că e o "armată" de angajaţi acolo, care lucreaăa 3 ore/zi, adică 60 ore/lună şi iau chiar şi 900 lei NET (ştiu de Preşedintă şi de Instalator că ia atât) !
Dacă ar lucra 168 ore (21 zile de muncă) cât e legiferat, aceştia ar avea salariul de ... 2.520 lei/lună, 8 ore/zi, cu 2 zile libere pe săptămână ! Boierie, tată !
Şi, cum aţi auzit de cazurile penale din Asociaţia mea (chiar şi Prim-Procurorul Parchetului a deschis din oficiu un dosar penal distinct, după ce le-am arătat nişte documente şi legile încălcate), deja ne punem întrebarea - ce rost mai au necazurile pricinuite de aceşti neica-nimeni, care au ajuns să ne dea în judecată şi pentru o restanţă de ... 1.400 lei (+ penalizări), şi aceştia ilegal facturaţi în iarna 2012-2013 (abia acum C.E.T.-ul ne-a stornat cam 60% din sumă, pentru că s-au speriat să nu-i dăm şi pe ei în judecată pentru faptul că se bucurau la celpuţin o factură de 1.400 lei numai pe Dec. 2012, pentru 2 camere de 42 mp) !
ATENŢIE ! Preşedinta ne-a dat în judecată pentru suma de aproximativ 1.400 lei (+ penalizări, ilegale după cum s-a aflat, stornând acele facturi aberante), dar numai eu ştiu minim 2 proprietari care au chiar şi 15.000 lei, dar nu a fost niciodată dat în judecată pentru "pretenţii", aşa cum s-a procedat cu mine.
Vai de viaţa acesteia de incompetentă şi fără scrupule sau ruşine.
Staţi să vedeţi scandal pentru anularea Penalităţilor, pentru că ea vrea să-i mai rămână "de-o pâine" din acele datorii recunoscute ca ilegal calculate !
Plus că a pus Privilegiu Imobiliar, exact în aceeaşi lună în care a venit documentul de la C.E.T. cu stornarea sumelor. Deja cei 103 lei taxa dată la Cadastru i-a băgat la calcul în contul meu (!?). Nici măcar n-a făcut ceva să radieze acel Privilegiu Imobiliar - alt abuz !
Problema e că aceasta continuă, împreună cu avocatul (culmea, deja angajat ca şi Consilier la Asociaţia mea), procesul civil intentat mie, cu toate că deja aşa-zisa datorie la Întreţinere tinde către ... 0 (zero) - pentru că voi cere şi aplicarea unor articole din Legea 325/2006 a A.N.R.S.C. şi din Legea 230/2007 ! ASTA ÎNTRECE ORICE LIMITĂ ŞI VOI CERE DAUNE MARI ! Apropo, de ce n-ar putea lua măsuri şi I.T.M.-ul, auzind aceste abuzuri ? Cred că se încalcă vreun articol şi din legislaţia muncii - poate cineva să mă "lumineze" dacă există aşa ceva ?
Dar avocatul, având contract cu Asociaţia (şi pe banii mei) pentru a fi Consilier Juridic, de cine poate fi controlat, mai ales că el, fiind şi un fel de angajat al meu, mă dă pe mine în judecată abuziv şi introducând informaţii false în Instanţă, pe care le-am probat deja.
Bănuiesc că I.T.M.-ul nu se ocupă şi de contractele astea cu terţe persoane, acum, avocat.
Nu mai zic că acestuia i se reziliase contractul prin Decizia din 14.07.2014 a Comitetului Executiv al A.P.71 (5 voturi pentru, unul împotrivă, o abţinere) ... dar, madam preşedinta, nesocotind acea decizie aproape unanimă, l-a re-angajat, cu un venit fix de 800 lei (în 2013 avea 1.000 lei !), să-i redacteze documente, să-i dea sfaturi juridice, pe lângă Onorariul din procese (acesta ia venit dublu, din buzunarul nostru, al proprietarilor care nu-l mai vrem ca angajat cu salariu lunar).
E posibil aşa ceva ? Voi aveţi avocaţi la Asociaţiile dvs. care să aibă un venit (salariu) fix lunar, dar să ia şi bani din Onorariile de reprezentare în procese pentru Asociaţie ?
Am citit Legea 51/1995 şi zic eu că a încălcat art. 5, alin.(8) şi art. 15 a) şi b)
Nu mai spun că acest avocat îi face treaba preşedintei. Atunci de ce o mai plătim şi pe-aceasta, dacă şi-a angajat avocat propriu, să-i îndeplinească atribuţiile şi s-o apere în procese ? Vă rog, ziceţi-mi dacă aţi auzit aceste lucruri, chiar nu se ocupă I.T.M.-ul deloc cu astfel de fapte ?
Când e vorba de contracte de tipul ăsta, cine poate lua măsuri ?