avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Infiintarea asociatiilor de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Infiintarea asociatiilor de proprietari

Doresc sa infiintez o asocietie de proprietari in blocul in care locuiesc.
Iata capatul de tabel pe care l-am făcut asa cum spune in lege
NORME METODOLOGICE din 19 decembrie 2007 de aplicare a
Legii nr. 230/2007privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari

Tabel nominal, anexă la acordul de asociere, al proprietarilor din blocul .... nr,.... , din ............, jud. .............
Scara A
Nr.Crt şi ap /Nume şi prenume /CNP /Seria şi numărul C.I. sau B.I. / Indicarea titlul de proprietate /Data /Semnătura
Ce trebuie sa trec in dreptul : Indicarea titlul de proprietate
Rog pe cei care au deja asociatii constituite s ma sprijine pentru ca la noi n oras nu exista asociatii si nu am gasit nici sprijin la primărie sau un avocat ce sa se priceapa la sa ceva.
Ma intereseaza taxele ce trebuies platite la iunfiintare pentru ca toti scartaie cand este vorba de bani! O suma mai mica adica 20-300 de lei as plati-o eu pentru ca apoi s-o recuperez Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Stefan Ioana , utilizator 09:55, 1 Octombrie 2015
Daca va foloseste un ghid pentru infiintarea asociatiei, mergeti la Documente utile din acest forum:

www.avocatnet.ro/content/con...
(apasati pe link-ul de la numele fisierului care este o insiruire de cifre si va descarcati documentul in calculatorul dv.)

La titlul de proprietate scrieti numarul Contractului de vanzare / actului de mostenire/ actului de donatie ....numarul, incheiat la Biroul notarial.......

Nu va costa nimic, daca va ocupati personal de intocmirea dosarului. Poate ceva banuti la timbrul judiciar, dar fara insemnatate.
Va va mai costa la sfarsitul actiunii confectionarea stampilei.
Multumesc pentru raspuns! Vin totusi cu alta intrebare. Pentru a micsora cheltuielile asociatiei as dori sa ocup o functie fara a fi platit pentru aceste servicii, eventual presedinte sau administrator. Scopul meu nu este sa obțin beneficii materiale ci de a reabilita blocul cu ajutorul primariei, bloc construit in 1962. daca obtin acordul a 50%+1 dintre proprietari, ceilalti vor fi si ei membri si vor plati cheltuielile asociatiei? Multumesc inca odata
Vor fi membri ai asociatiei numai acei proprietari - minim 50% +1 - care semneaza acordul de asociere.
De exemplu, daca blocul are in total 32 apartamente, asociatia se poate infiinta daca minim 17 proprietari sunt de acord si semneaza toate documentele dosarului, adica Statut, Acord de asociere, Act de constituire, PV al AG de infiintare a asociatiei.

Daca exista proprietari care nu semneaza, nu sunt de acord cu infiintarea asociatiei sau alte motive, acestia nu sunt membri ai asociatiei, dar au aceleasi obligatii si drepturi ca si membrii asociatiei, mai putin dreptul de a vota hotarari in AG, de a alege si a fi alesi in comitetul executiv.
Multumesc pentru raspuns. Ce funcții minime sunt in cadrul unei asociațiii care trebuiesc platite. Inca odata multumesc
Puteti sa functionati ca asociatie de proprieatri cu o schema mai mica ori mai mare, dupa nevoile si marimea asociatiei dumneavoastra. Puteti sa-i platiti pe unii si pe altii nu. Puteti sa nu platiti pe nimeni daca vor sa munceasca gratuit.
O schema, o oganigrama a asociatiei ar trebui sa cuprinda:
- un presedinte ales in adunarea generala
- membrii comitetului- numar impar incluzand si presedintele (3-5-7...)
- comisia de cenzori- numar impar (1 sau 3)

Aceasta echipa conduce asociatia si poate incheia contracte cu furnizorii, poate angaja administrator, casier, contabil, instalator... fara a fi obligatoriu sa angajeze aceste persoane.

Alte discuții în legătură

Drept de vot in adunarea generala Monitulescu Monitulescu Buna ziua, Imi poate spune cineva in ce masura pot conta voturile in cadrul Adunarii Generale si daca proprietarii pot fi alesi in structurile de conducere ... (vezi toată discuția)
Statutul sau legea rocado rocado Buna ziua, In cazul unei AS de proprietari organizata dupa lega 203/2007, cu specificatia in statut ca dizolvarea AS se paote face atunci cand in conduminu ... (vezi toată discuția)
Comitetul blocului poate fi format din proprietari nemembri ai asociatiei? tudorflorin tudorflorin Buna ziua! Doresc sa stiu daca d.p.d.v. legal, comitetul blocului poate fi format din proprietari care nu semnat acordul de asociere ? (vezi toată discuția)