Buna ziua.Am nascut in data de 30.08.2015.Data probabila a nasterii era 14.09.2015.Prima luna in care am inregistrat venituri supuse impozitului pe venit a fost octombrie 2014.Daca as fi nascut la data estimata -14.09.2015-, in momentul nasterii copilului ar fi fost 12 luni lucrate( inclusiv luna nasterii copilului- septembrie), in cazul acesta, in care am nascut mai devreme d termen, in luna august, cum se procedeaza?
Astept raspunsul dvs.Multumesc anticipat!
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 2
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara;
b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
...
Art. 4
...
(4) In situatia in care nasterea copilului se produce inainte de termen, perioada prevazuta la art. 2 alin. (1) se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate.
2. - Luati de la medicul ginecolog o adeverinta prin care se certifica faptul ca nasterea a avul loc inainte de termen, adica in loc de data de 14.09.2015 a fost pe 30.08.2015.
- In acest fel veti putea beneficia de concediu crestere copil (CCC) si indemnizatia aferenta.