Buna,
Anul acesta am dat pentru prima data examenul de primire in profesia de avocat stagiar. Din pacate nu am reusit sa promovez. Am terminat facultatea in anul 2014, asadar m-am pregatit timp de un an. In timpul facultatii m-am mentinut la un nivel bun de pregatire, nu exceptional, dar bun.
Ma pasioneaza dreptul, invat cu placere, insa nu sunt sigura de faptul ca invat si eficient.
In acest an, la materia Drept procesual civil am intampinat dificultati neprevazute. Cand am invatat, am insistat foarte mult pe COD, dar la examen intrebarile parca au fost dintr-o materie straina. ( exagerez putin )
Ii felicit pe toti cei care au promovat! Fara indoiala ca au depus un considerabil efort!
Rugamintea mea ar fi urmatoarea si se adreseaza in special avocatilor: cum sa invatam eficient? Desi este o intrebare cu caracter mai general, va rog incercati sa ne dati cateva sfaturi practice, utile, care ne-ar putea ajuta sa ne corectam putin tehnica de invatatura, pe noi - cei care am fost anul acesta respinsi.
Spre exemplu, la OEPA am obtinut un rezultat bun, am invatat doar din Statut si a fost suficient. La Drept penal si Procedura penala am invatat doar din curs, a fost suficient.
La Drept Civil si Procedura civila insa, a fost foarte dificil. Am invatat atat din cursuri, dar am insistat in mod deosebit pe coduri, cu toate acestea rezultatele au fost foarte slabe la partea de civil - procedura fiind cea mai grea.
:((
Orice sfat este binevenit :)
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns:
Alida_W , utilizator
18:19, 28 Septembrie 2015