avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Sfat in legatura cu metodele de invatatura abordate ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Sfat in legatura cu metodele de invatatura abordate pentru promovarea examenului de primire in profesia de avocat

Buna,

Anul acesta am dat pentru prima data examenul de primire in profesia de avocat stagiar. Din pacate nu am reusit sa promovez. Am terminat facultatea in anul 2014, asadar m-am pregatit timp de un an. In timpul facultatii m-am mentinut la un nivel bun de pregatire, nu exceptional, dar bun.
Ma pasioneaza dreptul, invat cu placere, insa nu sunt sigura de faptul ca invat si eficient.

In acest an, la materia Drept procesual civil am intampinat dificultati neprevazute. Cand am invatat, am insistat foarte mult pe COD, dar la examen intrebarile parca au fost dintr-o materie straina. ( exagerez putin )

Ii felicit pe toti cei care au promovat! Fara indoiala ca au depus un considerabil efort!

Rugamintea mea ar fi urmatoarea si se adreseaza in special avocatilor: cum sa invatam eficient? Desi este o intrebare cu caracter mai general, va rog incercati sa ne dati cateva sfaturi practice, utile, care ne-ar putea ajuta sa ne corectam putin tehnica de invatatura, pe noi - cei care am fost anul acesta respinsi.

Spre exemplu, la OEPA am obtinut un rezultat bun, am invatat doar din Statut si a fost suficient. La Drept penal si Procedura penala am invatat doar din curs, a fost suficient.

La Drept Civil si Procedura civila insa, a fost foarte dificil. Am invatat atat din cursuri, dar am insistat in mod deosebit pe coduri, cu toate acestea rezultatele au fost foarte slabe la partea de civil - procedura fiind cea mai grea.
:((

Orice sfat este binevenit :)

Multumesc frumos!
Ultima modificare: Duminică, 27 Septembrie 2015
anacristina89, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alida_W , utilizator 18:19, 28 Septembrie 2015
Frumos din partea ta gestul de a felicita pe cei reusiti la barou anul acesta.Iti doresc ca si tu sa intri la anul. Sfat din pacate eu nu pot sa iti dau, cum sa inveti sau nu, nu prea stiu nici pentru mine, d-apai pentru altul, dar iti doresc succes., o sa iti raspunda cineva la intrebare, dintre cei reusiti.
Ultima modificare: Luni, 28 Septembrie 2015
Alida_W, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2014 IM12 IM12 am creat acest grup tocmai pentru a separa pe cei care dau direct pe post cu cei care dau la INM. Cred ca ne ajuta pe toti o asemenea diferentiere, ... (vezi toată discuția)
Admitere barou larisa84 larisa84 eu am inceput sa ma pregatesc de invatat pt barou pt luna sept..sper sa nu fie iar o surpriza mai devreme..acum in feb nu m-am inscris deoarece... nu eram ... (vezi toată discuția)