avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrari in contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrari in contabilitate

Buna ziua. Mai postez inca odata intrebarea, poate imi raspunde cineva?
Am castigat un proces cu ANAF, ne-au virat dobanda calculata pentru sumele platite lor de catre firma noastra eronat. Unde inregistrez aceasta dobanda? La venituri? La ce cont? Imi influenteaza cifra de afaceri? Platesc dupa ea impozit (sunt platitor de impozit pe microintreprindere)?

Ce modificari aduce noul Cod fiscal la PFA -uri?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 18:27, 27 Septembrie 2015
Dobanda este venit. Inregistrati pe 766 - Venituri din dobânzi sau 768 - Alte venituri financiare.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare dobanda depozit Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Buna ziua Am o o microintreprindere platitoare de impozit pe venit care a constituit un depozit pe 3 luni. Cum se impoziteaza dobanda primita. Se declara ... (vezi toată discuția)
Calcul cifra de afaceri. dragosmarieta dragosmarieta La cifra de afaceri pentru a depasi 1.000.000 euro intra in calcul conturile 758 cu analitice; 7651 si 766 ? Multumesc. (vezi toată discuția)
Venituri din dobanzi la o microintreprindere stelach stelach Buna ziua, O microintreprindere, isi constituie depozit bancar la termen. La scadenta, dobinda aferenta este virata in contul curent al firmei, si desigur ... (vezi toată discuția)